Vitorlázás

Nem lesz újévi csobbanás Szigligeten
A járványügyi intézkedések miatt elmarad a hagyományos fürdőzés január elsején Szigligeten, a szervezők azt kérik, egyénileg se strandoljunk most a Balatonban, kerüljük a csoportosulást!
Rakonczay Gábor indulásra kész

Az extrém sportoló úgy látja, leghamarabb január 5-e után lesz esély rá, hogy a Kanári-szigetekről nekivágjon a túrának. Vízre került a hajó, két nap lesz a bepakolás, ezután már csak az induláshoz szükséges időjárásra kell várni – írta az Indexnek Rakonczay Gábor, aki hetedik transzatlanti útjára készül. Ezúttal Gran Canariáról indul, egy 80 kilós SUP-pal,

Balhé a vonaton
Egy 30 éves budapesti nő erőszakkal akarta megakadályozni, hogy a Balatonnál leszállítsák a vonatról, ezért a Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.
Megint elesett egy kikötő
Nehéz eldönteni, hogy mi furcsább: Hogy a fiatalok tehetséggondozását zavarja egy vitorláskikötő Révfülöpön (szinte látom magam előtt. ahogy a tizenévesek közlik, hogy márpedig ők itt biztosan nem okosodnak, míg ezek a hajók itt belelógnak a kilátásukba) vagy az, hogy december utolsó előtti napján közlik egy kikötőnyi hajó tulajdonosával, hogy a télre elpakolt, bakokon tárolt hajóikat vigyék már valahova idénykezdés előtt, mert innentől nincs hely számukra.
Reklám
Kell-e félnünk a szellemhajóktól?

A Mayflower vízre rakása nyomán ismét fellángolt az önvezető hajókról szóló vita, részben azért, mert a koronavírus-járvány nyomán még mindig 600 ezer matróz van munka nélkül. Az önvezető hajókat sokszor illetik a kevéssé bizalomgerjesztő szellem- vagy fantomhajó kifejezéssel, ami miatt nyilván nehezebb az elfogadásuk. A MayflowerNevét 400 évvel ezelőtti elődjéről kapta: a Mayflower fából épült

Bírnád, ha Garami Gábor diszkózna a szilveszteri, családi partidon? Csatlakozz a lellei online bulihoz!
Nem tudod elképzelni az idei szilvesztert? Itt egy érdekes program! Óriás online házibulira invitálnak mindenkit Balatonlellén. Bár a járványügyi helyzet miatt a személyes találkozásra nincs lehetőség, a közös, élő bulizáshoz bárki csatlakozhat otthonról.
Hosszabb idővel és átszállással tervezz, ha a Balaton északi partján vonatozol
Villamosítási munkálatok folynak a Balaton északi partján a vasútvonalon, emiatt pótlóbuszokkal kell közlekedni az észak-balatoni vonalon. Mutatjuk a részleteket.
Megoldódni látszik Ördög Nóriék boltja körüli káosz - Videó
Kisboltot nyitottak Nánásiék a Balatonnál, ezzel pedig egy csapásra közösségteremtő értéket is alkottak, hiszen emberek tömegei kezdtek Ördög Nóriékhoz kirándulni. Azonban ez a fajta megmozdulás rengeteg bosszúságot okozott az ott élőknek. A Life.hu Balatonakarattyán utánajárt, megoldódott-e Nóriék boltja körüli káosz, valamint azt is megtudtuk, Nánásiék is beállnak-e a pultba dolgozni.
Mikulásként él már negyvenöt éve
Védjegye a mikulásruha, a jókedv és a jó szó.
Kecskevár-kilátó Uzsa

2015. június 11-én adták át Uzsa határában, a Bakony Kecskevár csúcsán emelkedő Kecskevár-kilátót.

Kecskevár-kilátó: páratlan panoráma Bakony és a Tapolcai-medence találkozásánál

A 12 méter magas kilátóból megcsodálható Szigliget, a Szent György-hegy, a Badacsony, a Gulács, a Haláp, a Tátika és a Sümegi vár is.

A Bakony és a Tapolcai-medence találkozásánál magasodó Kecskevár-kilátó

A 12 méter magas kilátóból megcsodálható Szigliget, a Szent György-hegy, a Badacsony, a Gulács, a Haláp, a Tátika és a Sümegi vár is.

A balatoni történelem rajongói imádni fogják ezt a könyvet
Véghely Dezső visszaemlékezéseiből képet kapunk egyebek mellett a századforduló megyebáljairól, a veszprémi tűzvészről, valamint a balatonalmádi fürdőéletről.
Reklám
Böjtös Kinga enteriőr DJ mesél a legmenőbb balatoni trendekről
Böjtös Kinga régóta vezeti egyedi blogját és írja lakberendezési témájú cikkeit. Különleges otthonokat, különleges személyeket mutat be a lakásokon keresztül. Mellette a Balaton szerelmese és sok-sok balatoni ház ismerője. A balatoni lakberendezés sajátosságairól, trendekről, hangulatos vizitálásairól és arról, hogy mit is takar az enteriőr DJ-fogalom, beszélgetett vele Kovács Emőke.
Új arácsi közlekedési csomópont a láthatáron

Régóta igényelt változtatás valósulhat meg Balatonfüreden, illetve egész pontosan Arácson. Megindulhatnak ugyanis a Germering utca – 71. főút-Balaton utcai csomópont tervezési munkálatai állami támogatással – közölte Balatonfüred polgármestere, Bóka István a közösségi oldalán. Az elképzelések szerint a város bevezető szakaszán egy biztonságos körforgalmi csomópontot alakítanak ki, melynek a Balaton utcai ága külön szintben fogja keresztezni […]

Monte Carlo Yachts 105 – Túl minden határon

Az MCY 105-ös egy olasz luxusjacht, amelynek minden darabja teljesen egyedi megjelenésű. A gyártása során a legújabb technológiai megoldásokat alkalmazzák, méghozzá elképesztő precizitás mellett. Itthon a Pannon Yacht Kft. képviseli a márkát, csúcstechnológiás terméket kínálva a hazai ügyfeleknek. Hogy mitől különleges?A Nuvolari Lenard tervezőirodával zajló közös munka eredménye ez a karakteres jacht, akkora külső és

A Balatonnál is érezni lehetett a horvát földrengést

Viszonylag enyhe lökéshullámokat lehetett érezni a minap az egész ország területén. A tektonikus rengés epicentruma Horvátországban volt, ahol már másodszor fordult elő hasonló incidens az idén. Magyarországon is érezhető volt a hétfő reggeli horvátországi földrengés. A Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint helyi idő szerint 06.28-kor hat kilométeres mélységben 5,4-es magnitúdójú földrengés volt […]

Némó-pont: a lehető legtávolabb minden parttól

A Vendée Globe élmezőnye a Csendes-óceánon a szárazföldektől legmesszebbre eső pont közelében hajózik

A hazai hajógyártás fellegvára

A Csepeli Szabadkikötő kilencvenéves történetéről jelent meg album, amelyet letölthető formátumban is elérhetővé tettek az érdeklődők számára. A létesítménynek köszönhetően új lendületet kapott a magyar hajó- és gépgyártás. A 260 oldalas kiadvány gazdag fotóanyaggal követi végig a Csepeli Szabadkikötő elmúlt 90 esztendejének történetét. A kötet szerzője Cseh Valentin történész. A szabadkikötő históriájának kilenc évtizede a

11000 négyzetméteres új strandot alakítanak ki Balatonfüreden

Az eddig magántulajdonban lévő területet 820 millió forintért vásárolta meg a város, ahol a tervek szerint strandot létesítenek.

Új strandot alakítanak ki Balatonfüreden

Az eddig magántulajdonban lévő területet 820 millió forintért vásárolta meg a város, ahol a tervek szerint strandot létesítenek.

Túrázz télen is, de most csak a családdal!
Az egészséges immunrendszer megőrzéséhez elengedhetetlen néhány órát a friss levegőn tartózkodni. A járvány miatt ezt csak szűk családi körben tehetjük meg, ilyenkor is érdemes hosszabb sétákat és túrákat tenni.
Reklám
Földrengés rázta meg a Balaton környékét is
Siófokon, Balatonföldváron, Balatonlellén, Balatonbogláron, Fonyódon és Balatonkeresztúron is egyszerre észlelték többen is azt a földrengést, amelynek hatását Budapesten, Érden, Veszprémben, Nagykanizsán és Pécsen is érezni lehetett.
Földrengést észleltünk Keszthelyen

A rengés 6,3-as erősségű volt, 2 kilométeres mélységben pattant ki Horvátországban december 29-én 12 óra 20 perc körül.

Laposa Bence: "a Balaton varázsereje a személyességben van"
Bár 2020 nyara sok, főként belföldi vendéget vonzott a Balatonra, a tavaszi, valami őszi zárás igencsak megviselte a Balaton körüli vendéglátókat.
Szökevény bukkant fel a Balatonnál, de időben elfogták

A szökevényt, amely nem más, mint egy Amerikában őshonos kanadai lúd, 2020. december 22-én fogták be.

Relaxálj színes balatoni fotókkal ebben a téli szürkeségben!
Kicsit kiszállnál a a téli, korai sötétedésből, elfelejtenéd a szürke ég borongását? Csak néhány percre, de jó lenne felidézni a nyarat, vagy eltűnődni a téli balaton szépségén? Mi tart vissza? Segítünk az ellazulásban, aztán folytatódhat a karácsonyi romok eltüntetése, a munka, vagy éppen a család gyors felpakolása, és indulás a tópartra egy frissítő kirándulásra!
Osztálybeszámolók 2020: Optimist
Osztálybeszámolók 2020: Optimist
Egyszerűsítik a szabályokat a vállalkozások talpon maradásáért

Nemcsak adókedvezményekkel, hanem a vonatkozó szabályok egyszerűsítésével is igyekszik támogatni az állam a vállalkozók versenyben maradását a Covid-19 második hulláma alatt – nyilatkozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-nek. Elkezdődhet a vendéglátóegységek új, korszerű osztályozása, változtak az utazási irodák árazására és a SZÉP-kártyára vonatkozó szabályok, a járulék- és bértámogatások kedvezményeit pedig buszos magánvállalkozások is […]

Pásztor Anna: "a földi lét virtuális valóság, minden illékony" - interjú
Pásztor Anna gyerekkorában meztelenül ringatózott a Balatonon. Van egy guruja. Az élet akkor adja vissza a játékodat, ha már túltetted magad az elvesztésén. Anna is így van a tánccal. Hagymalekvár, démonok, valóságok, karácsony, segges.
Így lett az enyészeté a balatonfüredi görög falu

Csak a környékbeliek számára evidencia a Füred határában álló görög hatást keltő épületegyüttes. A jelenleg többnyire egy kisebbfajta szellemvárosként kísértő tematikus építészeti koncepció létezése azonban sokakban kelt meglepetést a mai napig. Viharos történetét kérészéletű vállalkozások és nagyravágyó vendéglátóipari ötletek szövik át – ahogy azt Bán Dávid részletezi az epiteszforum.hu portálon.  1994-ben történt meg Balatonfüred határában egy […]

Sneci, az úszó ház

Bene Tamás építész a tiszai halászladikok formavilágát idéző úszó házikót tervezett egy fiatal pár számára a Tisza-tóra. A Sneci energiaellátásáról napelemek gondoskodnak. Alapesetben egy ilyen úszó háznak nincs külön tervezője, általában a tulajdonos formálja azt, a saját igényeinek megfelelően. És bár nincs egységes dizájnkoncepció, a végén valahogy mindegyik festőivé válik. Igyekeztem megmaradni ezen a vonalon,

Szenteste gyulladt ki a badacsonytördemici panzió
Szenteste nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók Badacsonytördemicre, egy panzióhoz.
Milyen vitorlás jollét vegyek?

Sokat lehet hallani sikeres versenyzőktől, hogy igazán jól megtanulni vitorlázni csak kisvitorláson lehet. A hazai hajótárolási lehetőségek szűkössége és a vitorlázószezon rövidsége miatt megéri áttekinteni a bérlési, valamint egyéb közösségi hajóhasználati lehetőségeket, de sokaknak észszerű és reális választás egy jolle vásárlása a sportba való belépéshez. Még egy kishajó kiválasztása és vásárlása is nehéz döntés, általában

Nyáron startvonalhoz áll a magyarországi turizmus
Jövő nyáron újraindul a magyarországi turizmus: az óvatos belföldi nyitást követően a teljes ágazat felsorakozik a nemzetközi startvonalhoz, mégpedig az élére, mert a célunk az, hogy 2022-ben már elérje a tavalyi szintet a turizmus teljesítménye – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán.
Egy hét a Balatonnál csak haverokkal - Doktor Balaton tényleg imádja a tavat
Dr. Balla-Tóth András, azaz Doktor Balaton szerepében tűnik fel a TV2 új teljes egészében saját fejlesztésű napi sorozatában Mészáros András. A színésznek sok kalandot, izgalmas felkérést hozott az év, de ő nem decemberben, hanem nyaranta szokott visszatekinteni – erről és a sorozatról, a forgatásról mesélt.
A déli óceánok titka – 2. rész – Kopár István

Az Antarktisz körüli vizeken vitorlázni, hajózni a legkeményebb óceáni próba. Hideg, monoton, tele veszélyekkel. Mégis, aki járt arra, többnyire visszavágyik, visszatér. Miért? Ha valaki, hát Kopár István talán tudja a választ!

Fontos helye van az ünnepben a kézműves termékeknek és a hagyományoknak
Túl sok már az impulzus, ezért karácsonyra nem tudatosan vásárolunk, hanem érzésből. A tapolcai gyertyaöntő, Gál Zsolt teológusként vallja, hogy az idei ünnep furcsább lesz a korábbiaknál. Nem lesz bensőségesebb, viszont annál inkább csendes.
Rekreációs közpark létesült Sümegen

A parkban 5 kültéri fitnesz eszközt állítottak fel és egy 400 méter hosszú, speciális gumiborítású futókört alakítottak ki.

Betoppant a tél, irány a sípálya!
Az ünnepek alatti enyhe időjárás miatt az eplényi sípálya kénytelen volt ideiglenesen bezárni, hiszen a hóágyúzáshoz hideg idő kell, és az sem baj, ha éjszaka fagyok vannak. A múlt hét legvégére azonban végre megjöttek a mínuszok, veszprém és Eplény környékére megérkezett az igazi télies idő, ami tökéletes a síeléshez, havas sportokhoz.
Nem változnak 2021-től a balatoni horgászjegy árak!
A 2021-es évre vontakozó horgászrendi változásokról még nem adott információt a Balatoni Halgazdálkodási Zrt., de azt már közzétették, hogy jövőre nem változnak a Balatonnál a horgászjegy árak.
Metzker Viktória interjú: "több, mint 1000 kalória ég el egy fellépésem alkalmával "
Viki mondhatni a Balaton Dj-je. A Plázs a második otthona és beachelni ugyanúgy imád, mint buliztatni. Elmeséli, hogyan éget ennyi kalóriát egy fellépés alkalmával és hogy a párja, BSW hogyan viszonyul a cicáihoz. S hogy miért áll náluk már december elején a karácsonyfa? Mutatjuk.
Hotel nyílik Star Wars-rajongóknak

A fanatikus rajongók két éjszakát tölthetnek el a Star Wars: Galactic Starcruiser hotelben olyan környezetben, mintha a Csillagok háborúja világába csöppentek volna. A Walt Disney World felépített szállodája egyszerre nyújt élményeket és kikapcsolódást. A hotel jövőre nyit, és két éjszakás szálláshelyeket kínál majd a Disneyland szórakoztatóparkban, a floridai Orlando mellett, ezzel a cég a víz

Elindult az ország digitális családi albuma

A Kézai Simon Program küldetése olyan országos mozgalom létrehozása, amelynek célja digitálisan megőrizni a régi, analóg technológiával fotókon rögzített emlékeket és családi történeteket. A program szerencsére evidenciaként kezeli a veszprémi és a balatoni régió vizuális örökségének bemutatását is a www.kezei.hu címen elérhető weboldalán. Lehetővé teszi fényképek és dokumentumok digitalizálását, valamint online albumba rendezését és elősegíti, […]

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Galamb-sziget, Balatonföldvár

Úgy tűnik túléltük az idei karácsonyt is valahogy, de épp itt az ideje, hogy kimásszunk a bejgli-kómából a Szilveszterre. 2020 nem volt túl kegyes hozzánk, így a búcsú sem valószínű, hogy szomorkodással fog telni. Ha lemozognád a felszaladt kilókat, íme egy remek tipp egy könnyed kis kiránduláshoz, akár a családdal is. A Balaton egyetlen mesterséges […]

Hangolódás az új évre koncertekkel és változatos online programokkal

Idén otthon töltjük a szilvesztert, de számos online elfoglaltság vár a héten. A Balaton.hu ajánlja:December 29. – HAVASI Online KoncertDecember 31. – Jazz Szilveszter 2020 // Online közvetítés és rendelhető ételek December 28. (Hétfő)Online pilates gerinctréning Ingyenes online zserbógyilkos alakformáló edzés Noémivel élő adásban Az időnk rövid története | Online Manna MatinéHáztűznéző ONLINE előadás – Katona József […]

Reklám