Vitorlázás

Alig 100 óra alatt gyűlt össze a 2 millió forint a veszprémi gyermekosztály klímájára

Egy apuka gyűjtést indított a veszprémi kórház gyermekosztályának azután, hogy 34,7 fokot mért az egyik szobában. Óriási összefogásnak lehettünk tanúi, hiszen már az első 24 órában 1 millió forintot, alig 100 óra alatt pedig 2.116.000 forintot adományoztak a veszprémi kórháznak. A gyűjtést indító apuka Facebookon kért segítséget, hogy egy légkondicionáló berendezést tudjanak venni a gyermekosztálynak, hiszen […]

Helyek itthon, melyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak

Az emberiség jó része hisz a természetfeletti erőkben, és emiatt egyes helyeknek hajlamos gyógyító, földöntúli erőt tulajdonítani. Nem kell elmennünk ezért a Stonehenge-ig vagy Mexikóba, hiszen hazánkban is számos spirituális helyszín található – ezek közül gyűjtött össze néhányat a Coloré.hu. A Visegrádi-hegységben található a Föld szívcsakrájaként emlegetett Dobogókő, mely még nevét is a hozzá fűződő […]

Ekkora szerencsét! 600 éve elásott pénzt találtak a balatonszemesi erdőben
Árpád-kori pénzérmék, kerámiák kerültek elő a napokban Balatonszemesen. A Barát-dűlőben két héten át zajlanak régészeti feltárások az egykori pálos kolostor területén. A régészek számos új leletet találtak, amelyek két egymást követő templom egykori létéről tanúskodnak.
Hat érv az AbJet jet hajtású motorosai mellett

Az AB Inflatables az AbJet fejlesztése során igyekezett megalkotni a piac leginnovatívabb jethajtású motorosát. Nagyon úgy fest, hogy sikerült. Kezdjük azzal, hogy a fedélzet egy darabból álló üvegszálas műanyag, aminek következményeként nincsenek benne mozgó részek, könnyű a karbantartása és hosszan állja az idő próbáját. A kormányosi ülés kétszemélyes, de ezzel nem merül ki a kapacitás,

Reklám
Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Berecz Zsombor
Sokat vártunk rá, de már csak néhány nap választ el minket a 2020-as (vagy inkább 2021-es) tokiói olimpiától. Az ötkarikás játékok előtt bemutatjuk a magyar esélyeseket, akikért mindenképp szoríthatunk a televízió előtt, ezúttal a finndingi-lovaggal, Berecz Zsomborral foglalkozunk.
Betiltották a reggeli harangszót, mert zavarta a nyaralókat
Most a kakasokra panaszkodnak.
REKORDSZÁMÚ NEVEZÉS ÉRKEZETT A FEHÉR SZALAG GENERALCOM NAGYDÍJRA

A szombat reggel Balatonfüredről rajtoló Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj 274 hajó legénysége adta le a nevezését. Ez rekordot jelent. 

Megújult elemekkel tér vissza a hagyományos regatta
A regatta nevezési ajándékait a 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára a 18 év alatti versenyzőknek pedig a Balatonfüredi Yacht Club. Az értékes pódium ajándékokat a Tigris Reggeliző és Étterem és a Fehérvári Optika, a Maui Jim magyarországi forgalmazója ajánlotta fel.
Németh Domonkos nyerte a junior világbajnokságot!
Hatalmas fölénnyel, a tizenegy futamból kilencet megnyerve, nagyon magabiztosan nyerte meg a Finn Silver Cup-ot, azaz a hajóosztály junior világbajnokságát Németh Domonkos.
Íme a legjobb balatoni strandok!

Negyvenhárom balatoni strand kapott Kék hullám zászló minősítést a Balatoni Szövetség strandminősítő ünnepségén. A strandminősítő megmérettetésre benevezettek közül 24 balatoni strand nyert el ötcsillagos, 16 strand négy- és 3 strand háromcsillagos Kék hullám zászlót. Az idei strandminősítő verseny győztese a legtöbb pontszámot elérő csopaki Községi strand lett. Ebben az évben is különdíjjal jutalmazták a járványügyi

Utcán, strandon szórakoztatták a publikumot
Elefántok helyett idén apró termetű pónilovakkal vonult fel a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén. A Cirkuszok Éjszakája rendezvénysorozat idei programjában szintén szerepelt egy kis ízelítő a műsorból a Lellei Napfénystrandon.
Soha nem látott esemény a Balatonon - példaképek főszereplésével

"Régóta próbáltuk összehozni ezt a felvonulást, most sikerült" - mondta Litkey Farkas tizenháromszoros Kékszalag-győztes vitorlázó arról, hogy korábban példa nélküli eseményt szervez a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) július 17-én szombaton reggel a Fehér szalag GeneralCom Nagydíj versenyt megelőzően a balatonfüredi móló előtti vízterületen.

Kerülj képbe! - július 30-án indul a Garten Balaton kortárs művészeti hetek programsorozata
Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével.
Reklám
Mária Napok 2021 Balatonmáriafürdő

2021. július 23-25. között rendezik meg a Mária Napokat Balatonmáriafürdőn.

47 balatoni program július 17-23. között

25 balatoni település 47 programját gyűjtöttük listába, kulturális, zenei, gasztronómiai, sport rendezvények között válogattunk.

Balatoni programkavalkád július 17-23. között

25 balatoni település 47 programját gyűjtöttük listába, kulturális, zenei, gasztronómiai, sport rendezvények között válogattunk.

Fertő tavi arany a Csoki kupán
Három nemzet 122 Optimist versenyzője vett részt a Spartacus immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Optimist ranglistaversenyén Balatonföldváron. Az abszolút első és az ifjúsági kategória győztese Koch Péter (FVE) lett a roppant nehéz, változó szélviszonyok között megrendezett háromnapos versenyen, minden bennmaradó futamában első lett, a kiesője pedig egy hatodik hely volt.
A tavalyi Kékszalag utolsó befutójának a története
Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsónak befutott hajója 8:56:26 órakor, azaz körülbelül három és fél perccel a szombat reggel 9 órai limitidő előtt, a Yardstick II. csoportban értékelt Libra nevű hajó volt. A kormányossal, Simon Zoltánnal (Zamárdi Vitorlás Egylet) beszélgettem, egyebek közt arról, hogy Kékszalagot nyerni nehéz, de utolsó érvényes befutónak lenni sem könnyű...
Belvárosi Zenei Estek 2021 Siófok

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvara ad otthont a Belvárosi Zenei Estek programsorozatnak.

Július 31-én rendezik meg a 196. Anna-bált Balatonfüreden

A rendezvényre meghívást kapnak a 18 éves balatonfüredi lányok és azok a fiatalok is, akik tavaly, az elmaradt bál idején lettek nagykorúak.

Miért olyan fontos a lakásbiztosítás egy nyaraló esetében?
Hirdetés - Végre megérkezett a nyár, a korlátozások feloldásának köszönhetően pedig szinte ugyanúgy élvezhetjük ezt a csodálatos időszakot, mintha ez az elmúlt 1,5 év csak egy rossz álom lett volna.
Balatoni hétvégék retró járművekkel
Tapolca állomására is befutottak a MÁV Rail Tours retró flottájának megbecsült tagjai a hétvégén, sőt a Volán is indított ötvenéves faros buszokat több útvonalon. A különleges időutazásra több százan váltottak jegyet. Aki lemaradt, augusztus 7–8-án még megcsodálhatja a Balaton északi partján a retró mozdonyokat és kocsikat, naponta több alkalommal is.
Reklám
Tokióból jelentjük - Hosszú út, hajóátvétel, edzés, maszk
Érdi Mária már Tokióban edz. A magyar vitorlásversenyző hosszú és fárasztó utazás után érkezett meg a jövő pénteken kezdődő olimpia helyszínére.
A foglalási adatok alapján jó szezon lesz a Balatonnál
Több, mint másfélmillió vendégéjszakát foglaltak a nyaralók - főként belföldiek - a Balatonnál júliusra és augusztusra. Őket megújult strandok is várják a tó környékén. Mindezekről a a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Könnyid László adott tájékoztatást a likeBalatonnak.
Németh Domonkos nyerte a Finn Junior Világbajnokságot Tihanyban!
Hatalmas fölénnyel, a tizenegy futamból kilencet megnyerve, nagyon magabiztosan nyerte meg a Finn Silver Cup-ot, Németh Domonkos
Tokióból jelentjük - Hosszú út, hajóátvétel, edzés, maszk
Érdi Mária már Tokióban edz
Fontos magyar világbajnoki cím

Németh Domonkos U23 világbajnok lett a Tihanyban rendezett Jörg Bruder Silver Cupon

Megunt könyvek temetője? Nem! Kincsesbarlang
Kiolvassák és a polcra kerül. Gyűlik és porosodik. A legtöbb könyvnek ez a sorsa. Persze van olyan, amelyekhez ragaszkodik az olvasó, és kedvencként el nem adná, de gyakran előfordul, hogy nem tudnak mit kezdeni vele. A Balatonfenyvestől három kilométerre fekvő Nagyberek zöld kapujában, Imremajorban megtalálták a megoldást.
Baleset miatt dugó az autópályán
Torlódásra számítsanak a Balaton fele autózók.
Alkalom szüli a tolvajt
Fokozottan figyeljünk értékeinkre, ne hagyjuk azokat az autóban, jól látható helyen - erre hívja fel a figyelmet a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs bizottság kisfilmje.
A tavalyi Kékszalag utolsó helyezettjének története

Ábrahámhegyi bornapok
None
Fontos infók versenyzőknek - egy helyen

A július 22-én rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjja kapcsolatots lényeges információkat gyűjtöttük össze. 

Romantikus balatoni (ál)hírek
A déli harangszó, Mátyás király, a Nemzeti dal, Petőfi halála, Kossuth Lajos, Ferenc József – ezen fogalmak köré számos magyar mítosz szövődött. Ilyen mítoszok és ehhez kapcsolódó, kevésbé hiteles, de mégis ismertté vált történetek, mondhatni álhírek, állegendák a Balatonnál is akadnak.
Így kerüld el a SUP baleseteket
Egyre többen próbálják ki a SUP-ot a Balatonon, de sajnos egyre több a baleset is. Mit tanácsolnak a vízirendőrök, hogy elkerüljük a katasztrófát?
Tovább dübörög az országos strandfejlesztő program

114 fürdőhelyet újítottak fel eddig mintegy 11,5 milliárdos támogatásból a strandfejlesztő program keretein belül. A program további 3 milliárd forintos beruházással folytatódik – adta közre az MTI. Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója elmondta, az MTÜ négy éve elindított programjában eddig 97 balatoni strandfejlesztés 9 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott. Sok balatoni strand teljesen megújult, […]

Fagyi, lángos... - ilyenek a Balatoni árak, és itt a legfinomabbak
Nem kell keresgélned, mindent összegyűjtöttünk.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Királykő, Kapolcs

Kapolcs nevének hallatán mindenki azonnal a Művészetek Völgyére asszociál, ami nem is csoda, hiszen ez a fesztivál varázsolta a Káli-medence emblematikus településévé a kis falut. Akadnak azonban Kapolcsnak egyéb nevezetességei is, amelyek közül most az egyik leghíresebb természeti látványosságot vesszük górcső alá néhány általánosabb információ társaságában. A dús erdőkkel tarkított Eger-patak völgyét a régészeti feltételezések […]

Vitorlásemlékeket gyűjtenek a Kékszalagról

Az idei Kékszalaghoz gyűjtőköri napokat szervez a Magyar Nemzeti Levéltár együttműködve a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel. Balatonfüredre, a Vitorlás térre várják mindazon naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat, amelyeket tulajdonosa a kulturális örökség részévé tenne. A cél a hazai vitorlázás, valamint a Kékszalag személyes emlékeinek megőrzése és átemelése a jövő generációi

Az aranyálarcos világsztár érkezik a Plázsra

Ahogy egyre melegebb az idő, egyre forróbb a hangulat a Balaton buliközpontjában, a siófoki Plázson. A mostani hétvégén jön például a misztikus, álarcos világsztár, Claptone. Duplázni érkezik Majka & Curtis, de ez csak a töredéke a hétvégi programsorozatnak. Napközben felüdülésközpont, estétől pedig a balatoni fesztiválhangulat epicentruma. A siófoki Plázs ma, azaz július 16-án pénteken és […]

Felhőszakadás és kánikula lesz pénteken
None
A Jazz és a Bor együtt fesztiváloznak Bogláron
Négy napra a jazz és a bor vette át a főszerepet a Balatonboglár megújult szabadtéri színpadán. Nem nevezhető tömegrendezvénynek, ám mégis állandó közönsége van. A jazz és a bor párosítása két évtizede hívogatja a műfaj kedvelőit.
Ilyen lesz az idei Kékszalag: Interjú a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával
Számos újdonsággal készül a szervező Magyar Vitorlás Szövetség az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, valamint az azt körülvevő fesztiválra. Európa legnagyobb tókerülő versenyének ünnepe a vitorlázók körében főpróbának nevezett Fehér Szalaggal indul, ugyanis a tervek szerint a szombati verseny rajtja előtt látványosan felvonulnak a balatonfüredi móló előtt az eddigi Kékszalag-győztes hajók. Az 53. Kékszalag rajtját megelőző délutánon pedig e-sailing magyar bajnokságra kerül sor a Vitorlás téren. A Fesztivál ideje alatt megjelennek a modellvitorlások is, valamint idén a Kékszalag másnapján a tervek szerint ismét megrendezik a nagy sikerű katamarán gyorsasági versenyt is Audi Speed Challenge elnevezéssel. Minderről beszélgettünk Holczhauser Andrással, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával.
Maritime - Ex Fahajó: Egy beteljesült szerelem
A 22 eddig megrendezett TBS (MOL) Balatonkerülő Szóló versenyek nagy részén elindultam, és mondhatom, hogy közeli, sportbaráti viszonyba kerültem Fa Nándorral. Nándi pár hónappal idősebb nálam, sok mindenben azonosan gondolkodunk, a teljesítménye egyedülálló szerintem; különösen az tetszik, hogy mindig végigviszi a dolgait.
A Kékszalag eddigi győztesei előtt tiszteleg a Fehér Szalag mezőnye
Különleges pillanata lesz az idei Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjnak, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében a verseny első figyelmeztető jelzése előtti pillanatokban – egy erre a célra kijelölt területen - felsorakoznak majd a Kékszalag eddigi győztes hajói.
Miénk itt a tér - Térzene Balatongyörökön
None
Reklám