Vitorlázás

Már most érdemes lefoglalni a gyerektáborokat - ha a COVID közbeszól, a pénz visszajár
Várhatóan szabad nyarunk lesz, mégis kevesen foglalták le a táborhelyeket a gyereküknek a nyárra, holott a kínálat igencsak széles a vakációs lehetőségekből. A kivárás taktikája nem lesz kifizetődő a szülőknek, valamint a táboroztatók részére sem. Félő, hogy utóbbiak közül sokan lehúzhatják a rolót, ha még egy visszafogott nyár vár rájuk.
Négy szálloda képviseli a Balatont Az év hotele versenyben
Már lehet szavazni a legjobban tartott szálláshelyre. Tizennégy hotel van versenyben Az év hotele szavazás döntőjében.
Súlyos balesetet okozott egy nő a balatoni bobpályán
Súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 34 éves nő ellen, aki súlyos balesetet okozott egy balatoni bobpályán. A balesetben egy férfinek eltörött az állkapcsa.
Mádai Vivien a válás után az egész nyarat a Balatonon tölti?
Mivel Vivien a nyár nagy részét gyerekkorától a Balatonon tölti, hiszen a szülei is a magyar tengernél élnek, ez minden bizonnyal idén sem lesz másképp.
Reklám
Újra zúgnak Badacsonytördemic harangjai

Vasárnap, a szentmise után Szakács Péter atya szentelte fel a katolikus templom felújított harangjait Badacsonytördemicen, melyeket tavaly ősszel sújtott villám. A badacsonytördemici plébániatemplomnak két harangja van, a nagy 418 kilogrammos, alsó átmérője több, mint 90 centiméter. 1928-ban szentelték fel. A kicsi 134,5 kilogramm, alsó átmérője kétharmada a nagyénak. Mindkét harangot Szlezák László harangöntő készítette 1926-ban […]

Hatalmas utazási kedvre számít a turisztikai szektor

A kijárási korlátozások fokozatos oldásával a hazai vendéglátóipar legerősebb nyarára készülnek a szakma képviselői. A magyarok több, mint 70%-a tervez nyaralást idén, amennyiben ez lehetségessé válik és a többségük belföldi úti célban gondolkozik – derül ki egy friss felmérésből, melyet a hvg.hu tett közzé. Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából a TÁRKI által végzett kutatásban […]

Hogyan ellenőrizhetjük az elvégzett festő munka minőségét?
Hirdetés - Számos esetben előfordulhat, hogy a festést egy alapvetően nagyon egyszerű dolognak fogjuk fel, amit bárki meg tud csinálni, így akár önerőből is nekifogunk a konyhánk, nappalink vagy éppen hálószobánk felújításának.
Fülöp herceg, a vitorlázó emlékére

Kilencvenkilenc éves korában elhunyt Philip Mountbatten, Edinburgh hercege, a brit uralkodó férje. A halálhír bejelentése után Nagy-Britannia összes középületén félárbócra eresztették a brit lobogót. Görög és dán királyi hercegként született Görögországban, de a családját csecsemőkorában elűzték. Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában végzett tanulmányai után 1939-ben, 18 éves korában belépett a Brit Királyi Haditengerészetbe. A második világháború

Augusztusra költözik és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest

Az elhúzódó koronavírus járvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21 között rendezik a VeszprémFestet. Tom Jones, a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic előadóinak koncertje biztosra vehető, Jamie Cullum azonban idén nem, csak jövő nyáron lép színpadra. A három helyszínen zajló, öt napos prémium zenei fesztivál szervezői május 1-ig bejelentik a teljes programot, […]

Alapítók, mecénások, reformerek – híres történelmi családok a Balaton vidékén
A Festetics család Keszthely és vidékét érintő szerteágazó tevékenységéről vagy a Szentgyörgyi-Horváth család balatonfüredi teremtő évtizedeiről már korábbi cikkekben szóltunk, most jelen írásunkban azt vesszük szemügyre, hogy a magyar, neves történelmi családok miképpen írták be nevüket tetteikkel a Balaton vidékének XIX-XX. századi történetébe.
109 éve süllyedt el a Titanic

1912 április 15-én a hajó helyi ideje szerint hajnali 2 óra 20 perckor süllyedt el a legendás Titanic, több mint 1500 embert magával ragadva

Berecz remekül kezdett, vezett a Finn dingi Európa-Bajnokságon
Berecz Zsombor címvédőként érkezett a portugáliai Vilamourába, a Finn dingi osztály Európa-bajnokságára. Az erős, 29 nemzet 49 finnesét felvonultató mezőnyben a hétfői első és második futamban a negyedik és az ötödik helyen futott be, ezzel pillanatnyilag vezet.
Berecz Zsombor vezet a Finn dingi EB-n
Az erős, 29 nemzet 49 finnesét felvonultató mezőnyben a hétfői első és második futamban a negyedik és az ötödik helyen futott be, ezzel pillanatnyilag vezet.
Reklám
Rabszolga-kereskedőnek álcázta magát a kalózvezér

Rhode Island-i gyümölcsöskertben talált fémpénzek oldhatják meg a XVII. század legkeresettebb bűnözője egyik életszakaszának rejtélyét. Henry Every kapitány az után vált igazán hírhedté, hogy kifosztotta Mekkából hazafelé tartó indiai zarándokok hajóját. Az 1695. szeptember 7-én elkövetett bűntett a világ egyik legjövedelmezőbb, ugyanakkor legszörnyűbb gazságaként vonult be a történelembe. A fedélzeten ugyanis az utasokon túl hatszázezer

Megyünk idén nyaralni vagy sem?
A hosszan tartó bezártság után óriási lesz az utazási kedv, a megtakarításaikat felhalmozó magyarok pedig hajlandóak lesznek többet is költeni a belföldi utazásuk során.
Molyhos tölgy pihenőterasz Szántód

A Szántód melletti erdőben épült panoráma kilátóterasz, amely a Szántódpusztai Majortól vezető földútról közelíthető meg.

A tavalyinál is mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ha balatoni nyaralást tervezünk
None
Augusztusban lesz a VeszprémFest - Tom Jones mellett csak hazai előadók lépnek fel
Tom Jones mellett idén kizárólag hazai művészek lépnek színpadra. Új időpontban, augusztus 17-21. között rendezik a VeszprémFestet. Mutatjuk a részleteket.
Szépülnek a déli part vasútállomásai
Több helyszínen is megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai; átjárók, zajárnyékoló falak, parkolók épülnek.
King of SUP Balaton Crossing – Pünkösdi 15. Balaton Átevezés

Háromnapos SUP versenyre várják a sportolókat 2021. május 22 és 24. között.

SUP Balaton Marathon Rekord Race – Balaton hosszában 2021

80 kilométeres teljesítménytúra várja a jelentkezőket 2021. július 24-én a Balatonkenese-Keszthely útvonalon.

Balaton-átevezés 2021

2021. július 10-én rendezik meg a Balaton-átevezést, ám ezúttal nem Fonyódról, hanem Zamárdiból rajtol a futam.

Reklám
Kis-Balaton Kör Futóverseny
None
KKM Keszthelyi Kilométerek
None
Mit kell tenni, ha eltéveszted a lehajtót a pályán? - videó
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közelmúltban két videót is közzétett, amelyen az autósok, miután eltévesztettek egy fel- vagy lehajtót egy forgalmas gyorsforgalmi úton, a lehető legrosszabb döntéseket hozták: megfordultak vagy visszatolattak.
Méregdrága lesz a Balaton augusztusban
Budapesten viszont csökkenhetnek az árak.
Balatoni fesztiválok, balatoni fesztiválszervezők #2: Posza Róbert - RockBalaton, Retro Balaton Fesztivál
Imádjuk a balatoni fesztiválokat, de vajon ki áll mögöttük? Milyen arc a főszervező? Mit csinál szabadidejében és hogyan szervezi a kedvenc fesztiválodat? Sorozatunkban a balatoni fesztiválszervezőket mutatjuk be. Ezúttal a RockBalaton és a Retro Balaton fesztiválok egyik szervezőjével, Posza Róberttel beszélgettünk.
Továbbra is vergődik a hazai turizmus

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyek zárvatartása miatt idehaza februárban is rossz számok érkeztek a turisztikai ágazatból. Tavaly februárhoz képest a belföldi vendégek száma 90, a vendégéjszakáké 86 százalékkal lett kisebb. A vendégszám 42 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 123 ezer volt. Az éjszakák 61 százalékát szállodákban töltötték, ahol a csökkenés mértéke 89 százalékos volt.

A múltról mesél egy 170 éves parasztház Csopakon

Egy régi, ódon Balaton-felvidéki épület tökéletesen példázhatja, hogy miként vannak jelen a régmúlt értékei a kortárs lakóingatlanok között is – derül ki a Lakáskultúra cikkéből. Ez esetben egy 170 éves ház varázslatos mai inkarnációjáról nyilatkozott annak tulajdonosa, Balogh Zsóka a portálnak. – Amikor megörököltem a házat, többen is a lebontását javasolták, nekem viszont meg sem […]

Épül, szépül a veszprémi állatkert

Nagymacska és háziállat komplexummal bővül a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. A fejlesztéseket a Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft. és az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. valósítják majd meg – olvasható a magyarepitok.hu-n. A mostani projekt keretében egy hálóval, vizes látványelemekkel és gyalogos híddal ellátott nagymacska kifutó komplexum készül. Számos háziállatnak épül új hely. A […]

Csodálatos látvány a virágba boruló Balaton-part
Ha szeles is, ha kissé hűvös is, ha szeszélyes is, de végre virágot bontott a tavasz a Balaton körüli településeken is!
A szociális támogatást Alsómocsoládon rigacban folyósítják
A helyi pénz nyomtatott pénzjegy, utalvány formájában jelenik meg, és abban különbözik a hivatalos fizetőeszköztől, hogy nem kötelező elfogadni.
Mindennapra egy versválogatás a magyar költészet napja alkalmából

A héten ünnepeljük a magyar költészet napját, de más típusú programok közül is válogathattok. A Balaton.hu ajánlja: Április 12-18. – Irodalmi kávéház a magyar költészet napja alkalmából ONLINE – Závory Andrea: Egyenes labirintus Április 12. (Hétfő)Gerincjóga hétfőnként online, élőbenMárai Sándor: Eszter hagyatéka – online élmény  – Április 12-17. Április 13. (Kedd)Egészségmegőrző tornák – onlineGerendás Péter […]

Vízek feletti repülés: alattunk a Balaton
Ahogy a hajózás, a repülés sem egy veszélytelen üzem, legyen szó kedvtelési célú vagy hivatásos, közforgalmi repülésről (vagy hajózásról). Ennek megfelelően különösen nagy fokú felkészültséget igényel a vízterületek felett végrehajtott repülés. Az időnként igencsak érdekes időjárási körülmények mellett tisztában kell lennünk repülőgépeink és saját képességeink határaival is.
Giorgio Armani szuperjachtot tervez

A híres divattervező partnerségi megállapodást kötött az Italian Sea Grouppal, és luxusszuperjachtot tervez nekik. Az Italian Sea Group az Admiral és a Technomar márkák birtokosa, az együttműködés az előbbit érinti, és egy 236 láb (72 méter) hosszú motorosban ölt majd testet, új szintre emelve a luxusszuperjachtok piacát. Nem ez az első alkalom, hogy Armani hajótervezésre

Így válassz bringát a gyereknek! Tóparti útvonalat is ajánlunk
Számos szempontot kell mérlegelnünk, ha kerékpárt szeretnénk vásárolni a gyerkőcnek. Biztosan nem nyúlunk mellé, ha figyelembe vesszük a lurkó életkorát, testi adottságait és bringástudását. S, ha már megvan a bringa, egy jó kis útvonalat is ajánlunk a tóparton.
Medve és medvehagyma: titkos kapcsolat van közöttük
Vajon mi köze van a medvehagymának mackókhoz? Kalandos mese következik. Ennek az illatos növénynek egyébként most van a szezonja, érdemes változatosan felhasználni az étkezésünkben, hiszen nagyon egészséges.
A Balatonnál emlékhelye van Fekete Istvánnak - most film is készül az íróról
A Kis-Balatonban lévő Diás-sziget a térséget és annak élővilágát mutatja be, miközben az író előtt tiszteleg. Remek kirándulóhely. Fekete Istvánról most az életútját bemutató film is készül.
Magyar testvérharc egy tokiói kvótáért
Április 24-én eldől, hogy a tehetséges fiatal vitorlázó testvérpár tagjai közül, Vadnai Benjamin vagy Vadnai Jonatán képviselheti-e a magyar színeket a a férfiak mezőnyében a Laser hajóosztályban. Az idősebbik testvér, azaz Vadnai Benjámin már Rióban is indult, a tavaly megszerzett tokiói kvóta azonban cuspán az egyikőjüké lehet.
Pálmák, yukkák, egzotikus növények Balatonfűzfőn az út szélén
Almádi felé haladva az út mentén egzotikus pálmák tűnnek fel az elhaladónak. Közel harminc esztendeje működik itt a Mitsch Kertészet, Richárd négy éve a bátyjától vette át a vezetését. Körülbelül öt-tíz éve vették észre, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az egzotikumok iránt.
Mikor fordult fejre a Balaton?
Ha megnézünk egy körülbelül ötszáz évvel ezelőtti térképet a Balaton környékéről, bizony meglepő felfedezést tehetünk: fejen áll a tavunk. Néhol a Tihanyi-félsziget a déli parttal kapcsolatos, de előfordul, hogy szigetként ábrázolták. Vajon a tükör görbe, vagy a térképrajzoló volt pityókás?
Jobban kellene vigyázni a Balatonra
A Limnológiai Kutatóintézet új vezetője szerint most kellene behúzni a kéziféket.
Számos újítást vezet be a MÁV az idei első menetrend módosítással

A szokásos évi első menetrend módosítással április 11-től újításokat vezet be a MÁV-START, egyebek mellett új dunántúli összeköttetések is létrejönnek – közölte a MÁV Zrt. a honlapján pénteken. Áprilistól 11-től a Dunántúlon, Győr és Veszprém között sűrűbben közlekednek a vonatok: hétköznap a délelőtti időszak kivételével kétóránként, hétvégéken pedig egész nap kétóránként – ismertették. Vasárnaptól Budapest […]

Megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai

Több helyszínen is megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai; átjárók, zajárnyékoló falak, parkolók épülnek – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken MTI-vel. Azt írták: a fővárosból a Balaton déli partjára vezető vasútvonalat 2010 óta több projekttel átfogóan felújíttatta az NIF. Idén március végétől a projekt kiegészítő munkálatai folynak. Siófokon megkezdődött a P+R parkoló építése. A […]

Jó hír a nyaralóknak: újra egyesítik Horvátországot

Jól halad a Horvátország legdélebbi területeit az ország többi részével összekötő Pelješac híd építése. A kínai kivitelező a tervek szerint fél év múlva összeköti a Mali Ston öböl két oldalát, közvetlen közúti kapcsolatot teremtve a kettéosztott ország két része között. Horvátország területe nem képez egységet. Ahhoz, hogy eljussunk az adriai ország déli részén található Dubrovnikba

Ezek az idei újítások a balatoni vonatközekedésben
A szokásos évi első menetrend-módosítással április 11-től újításokat vezet be a MÁV-START, egyebek mellett új dunántúli összeköttetések is létrejönnek.
Reklám