Vitorlázás

Különleges virágokat nézegetnél kirándulás közben? Itt megteheted!
A Balaton-felvidék és a Bakony találkozásánál fekszik Veszprém, de a Séd völgyében néhány a Mezőföldre jellemző növényfaj is megtalálható. Ha Veszprém környékén kirándulunk, viszonylag kis területen nagy változatosságot tapasztalhatunk.
Keszthelyen készül az olimpiára a sportlövő
Az olimpiai kvótás keszthelyi Major Veronika egyre motiváltabb, ahogy közeledik az olimpia ideje. Amikor Keszthelyen tartózkodik, főleg fizikai felkészülésre koncentrál, Budapesten pedig technikai és lövőedzéseket végez.
Hévíz a szállodák nyitásától várja az igazi változást
Hévízen az üzletek újranyitása nem hoz túl nagy fellendülést, hiszen a kereskedelmi, szolgáltatói kapacitást nem a nagyjából négyezer helyben lakó igényeire szabták, érzékelhető kereslet és forgalom akkor lesz, ha kinyithatnak a szállodák és jöhetnek a vendégek – foglalta össze véleményét Kotora Pál, a város vállalkozói egyesületének alelnöke.
Szántódon új panoráma kilátóról csodálhatjuk a Tihanyi-félszigetet és a Balatont

A Szántódpusztai Majorságtól földúton közelíthető meg az erdő közepén kialakított kilátó terasz, ahonnan páratlan balatoni panorámában lehet részünk.

Reklám
10 szabadon látogatható tanösvény a Balatonnál

A tanösvények gyakorlatilag kültéri múzeumok, amelyek lenyűgöző környezetben kivételes értékekre hívják fel a figyelmet.

A golf és a vitorlázás lehet a vírushelyzet nyertese, ezt állítják a szakemberek

110.000 forintért kelt el a neves vitorlázó baseball sapkája azon a jótékonysági árverésén, amelynek segítségével arra hívták fel a figyelmet, hogy a sport milyen fontos szerepet tölt be egészségünk megőrzésében.  A közösségi médiában megszervezett aukció érdekessége, hogy több orvos is versenybe szállt a tavalyi  Kékszalag győztes, Király Zsolt sapkájáért. Az aukción több neves vitorlázó is részt vett, de […]

A béke szigete a Balaton partján
Néhány új szín, a világítás, valamint a funkciók újragondolása elég lehet ahhoz, hogy nagyobb beruházás nélkül is felújítsuk az otthonunkat. A következő nyaraló nem igényelt különösebb felújítási munkát, néhány jól célzott átalakítással azonban a lehető legtöbbet hozták ki a tereiből.
Vers elvitelre a Veszprém-Balaton 2023 programjai között

A magyar költészet napja alkalmából Vers elvitelre címmel rendhagyó programot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a veszprémi Művészetek Háza. Könyvjelzőkön teszi közzé a régióban élő és alkotó kortárs költők egy-egy versét magyar költészet napja alkalmából a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a veszprémi Művészetek Háza. A verses könyvjelzőket április 9. és 13. között a Vers […]

A Balaton, ahogy még sosem látta

Ismerd meg Magyarország elbűvölő, eddig rejtve maradt arcait – szól a National Geographic Európa a magasból című sorozatának beharangozója. A készítők lenyűgöző légi felvételeket ígérnek többek között a Balatonról. A magyarországi rész április 11-én este kilenckor látható a National Geographic csatornán. Az Európa a magasból kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A

Április közepén indul a tulipánszüret a Balatonnál
Késlelteti a tulipán virágzását a hideg idő. A Kőröshegyi Levendulás április közepére csúsztatta a hagyományos tulipánszüretet. A Balaton déli területein tapasztalt enyhe fagy nem károsította a tavaszi növényeket, de napsütésre szüksége lenne még a virágoknak. Közben beindul az online kiszállítás.
Vulkáni lávából épül földkerülő vitorlás hajó

Az osztrák Norbert Sedlacek a föld körbehajózására készül, méghozzá egy olyan vitorlással, amelyik különleges anyagból épül. A filava tömörebb és olcsóbb, mint a karbon, ellenállóbb az UV-sugárzásnak és a nedvességnek. A nyáron induló és hét hónaposra tervezett út 38 ezer tengeri mérföld, érinti mind az öt óceánt, valamint az Északnyugati-átjárót. Sedlacek a kaland során végig

Megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai

A fejlesztés a NIF Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

Ezek a misztikus templomromok mind megérnek egy balatoni túrát!
Járvány van vagy békeidő, mindegy is, van az országnak pár olyan kulturális értéke, amit kár lenne kihagyni. Besétálunk az ódon, Árpád-kori falak közé, behunyjuk a szemünket, és már érezzük is a történelem szelét. Tatár, török, kuruc, labanc és építőanyagra utazó helybéli is bontotta ezeket a templomfalakat, de 800-900 év se tudta teljesen eltüntetni az emlékeket. Járják be velünk a Balaton környékének pár megkapóan misztikus templomromját!
Reklám
Megkezdték a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatait
Több helyszínen is megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai; átjárók, zajárnyékoló falak, parkolók épülnek - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Egy tárgy, egy történet: balatoni vitorlás
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal egy szívének kedves, a régi idők Balatonjának szuvenírjéről.
Változott a kerékpárutat megtorpedózó biatorbágyi civilek terve
Továbbra is áll a Budapest-Balaton kerékpárút építése Biatorbágyon belül, a korábban tiltakozó civilek saját ötletet készülnek bemutatni.
Vörös panda és rénszarvasok érkeztek a Veszprémi Állatkertbe
Ismét új lakókkal bővült a Veszprémi Állatkert, ahol a szakmai munka nem áll meg a zárva tartás ideje alatt sem. Az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében megérkezett Hollandiából Binti, a kis pandahölgy, valamint két rénszarvas Németországból.
Októberre tolódik az Ultrabalaton

A pandémia miatt a legrangosabb Balaton körüli futóverseny sorsa is a halasztás lett. A pótlás októberben várható – írja az index.hu. Sokáig reménykedtünk, hogy a verseny a megszokott májusi időpontban megtartható lesz, de sajnos erre a jelenlegi járványhelyzet tükrében reális esély nincsen. Az idei versenyt nem májusban, hanem a verseny idei kiírásakor előre közzétett 2021. […]

Legyél a magyar e-vitorlás csapat tagja!

Miután a hazai e-vitorlás társadalom is kvalifikált a World Sailing által meghirdetett és bonyolított Virtual Regatta versenyekre, így bárki kipróbálhatja tudását a virtuális pályákon. A játékban való részvételt https://www.virtualregatta.com/en/ oldalon egy egyszerű regisztrációs folyamat előzi meg, ahol a játékos megadja a regattákon használt nevét (a bajnokság miatt a következő formában: HUN- név), e-mail-címét és jelszavát.

Április 9-től tovább közlekedik a balatoni komp Tihany és Szántód között

2021. április 9-től megváltozott menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok Szántód és Tihany között.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csicsergő-sziget, Balatonberény

Több hektáron terül el a Zala folyó torkolatától mindössze 4 km-re fekvő Balatonberény közkedvelt szabadstrandja. Az itteni ágas-bogas nádvilág szerves részét képezi a gazdag madárfaunájáról elnevezett Csicsergő-sziget is. A Balaton déli partjának legnyugatibb települése büszkélkedhet a tó kevés, apró szigetének egyikével. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a Csicsergőt egy földnyelv köti össze a […]

A Balatonról is forgatott a National Geographic

Lélegzetelállító látvánnyal kecsegtet a National Geographic új, Európa a magasból című sorozatának előzetese. A legfrissebb epizód, amelyben Magyarország tájai lesznek a terítéken április 11-én, este 9-kor lesz látható a csatornán. A fantasztikus légifelvételeken többek között a Balaton vize is megcsillan majd. A National Geographic Európa a magasból c. sorozata kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja […]

Reklám
Laser Clinic 21 - Szakmai-gyakorlati tábor Eszes Tamással
A Testnevelési Egyetem BA szakedzőképzésének keretében a 2020/21-es tanév 2. félévében kerül sor a Laser hajóosztály gyakorlati táborára, ahol a szakedző hallgatók 5 napos oktatás keretében kötelező tantervi anyagként ismerkednek meg a Laser hajóosztállyal.
SailGP: a dánok voltak az első fecskék Bermudán

Bő egy év szünet után, április végén folytatódik a SailGP története, méghozzá a második évaddal, összesen nyolc csapattal – amelyek közül hárman újoncok a sorozatban. A dán egység már megkezdte a helyszíni edzéseket Bermudán. A Denmark SailGP Team presented by Rockwool április 2-án, pénteken szállt vízre először, és a repülő F50-es katamarán igen lenyűgöző látványt

Pancsikolnál most a tóban? Gyenesdiáson csobbant a Balaton Rozmárja
Te fürödnél a hat fokos Balatonban? Ferenczi Ottó, a Balaton Rozmárja már idén is strandolt a nyugat-balatoni településen!
Ellepik a a varjak a Balaton-parti településeket
Többen jelezték, hogy az utóbbi időben rengeteg varjat lát a Balaton keleti medencéjének partmenti településein. Vajon mi van a hátterében?
Februárban is 90 százalékos a szálláshelyek kiesése
Maradtak a bőröndök a gardróbban. Megismétlődtek a januári mínuszok, februárban is 90 százalékos elmaradásban van a kereskedelmi szálláshelyi forgalom az egy évvel korábbihoz képest.
Április 9-től változik a kompmenetrend a Balatonon

2021. április 9-től megváltozott menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok Szántód és Tihany között.

Május helyett októberben lesz UltraBalaton
Most már biztos, hogy a 2021-es NN UltraBalaton futóversenyt nem tudják megrendezni májusban - adták hírül a szervezők közösségi oldalukon.
Felvonós sítanpálya épül Keszthelyen

2021 novemberéig készül el a műanyag borítású sítanpálya Keszthelyen, amely ősztől tavaszig időjárástól függetlenül használható majd.

Balatoni borászok a TOP 50-ben
A Borászok Borásza kerek évfordulót ünnepel: az elismerést éppen 15 éve alapította Rókusfalvy Pál, tehát idén már a 15. Borászok Borászát választják meg. Íme a Kárpát-medence 50 legjobb borásza, köztük számos balatoni termelővel!
Ezt az utcát látnod kell! Mint a japán cseresznyevirágzás!
Beköszöntött a jó idő, ennek hatására a Balatoni utcában elkezdett virágozni a vérszilva, mely egy roppant univerzális díszfa.
Szeles napok után 20 fok is várható

Péntektől felmelegedés veszi kezdetét. Mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik. Csapadék nem várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, közel viharos lökések kísérnek majd. Kora reggel -7, 0, délután 9-17 fokot mérhetünk. Szombaton is száraz, fátyolfelhős időre van kilátás. Ugyan még fagyos lesz a reggel, de egyre magasabb maximum értékekre […]

Új sétány épül a Duna-parton

A XX. kerületi Kis-Duna-parton összefüggő korzót alakítanak ki a Gubacsi hídtól a Vizes játszótérig, mintegy 500 méter hosszan. A Duna-sétány a tervek szerint szeptemberben készül el. A pesterzsébeti önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának támogatásával újítja meg és nyitja egybe a jelenleg szétszabdalt, helyenként elhanyagolt Duna-parti területeket, mintegy 900 méter hosszan, egészen Soroksár határáig. Ebből

A Balaton körül nincs jelen a sertéspestis

Nincs nyoma az afrikai sertéspestisnek a Balaton körüli megyékben, viszont mivel 2018 óta nem sikerült megállítani a terjedését, így nem árt, ha kicsit többet tudunk róla. A lényegesebb tudnivalókat a turistamagazin.hu foglalta össze. Az afrikai sertéspestis (ASP) kérdése azért kemény dió, mert megelőzni nem lehet, és a halálozási arány gyakorlatilag százszázalékos. Öröm az ürömben, hogy […]

Még mindig eladó a Liszkay borkúria

Már 2018 év végén felröppentek a hírek, hogy Liszkay Mihály borbirtoka eladósorba került. Annak idején kereken 5 millió eurót kóstált a birtok, ami akkoriban 1,6 milliárd forintnak felelt meg. Az azóta eltelt idő sem volt elég ahhoz, hogy vevőre találjon a birtok. Azt gondolná az ember, hogy ideje változtatni ilyenkor az áron. Így is történt, […]

Fél órán belül öt autót tört össze a Balaton-felvidéki ámokfutó (videóval)
A rendőrök őrizetbe vették azt az 52 éves férfit, aki fél órán belül öt autót tört össze, két nappal korábban pedig egy villanyórát döntött ki.
Csak kérdezem...
Az ünnepek mesés szélviszonyokkal ajándékozták meg a vitorlázókat. A korlátozott lehetőségeket sokan próbáltuk kihasználni, ki így ki úgy. A hatósági szigor szőrszálon csüngő Damoklész kardját azonban éreznünk kellett a fejünk felett.
Nem késő csatlakoznod a magyar csapathoz, éld át a versenyzés élményét!
Közel 150 e-sailing versenyző képviseli hazánkat a World Sailing által életre hívott Virtual Regattában, ahol miután a Magyar Vitorlás Szövetség elindította a magyar bajnokságot, a magyar „csapat” is kvalifikált. Ha még nem regisztráltál, itt az ideje, hogy vitorlás tudásod az online térben is kamatoztasd, és hozzásegítsd a magyar csapatot a sikerhez!
Mozgalmas április: Finn Dinghy EB, izgalmas Laser verseny Vilamourában
Megvédi-e Európa-bajnoki címét a már biztos olimpiai résztvevő Berecz Zsombor? A Vadnai fivérek közül Benjamin vagy Jonatán utazik a tokiói olimpiára? A mozgalmasnak ígérkező április egyebek közt ezekre a kérdésekre adhat választ.
Tesla személyautó ütközött vitorlás hajóval

Veszélyes intézmény a göteborgi éjszaka, ahol bármi előfordulhat. Nagypénteken egy Tesla borított fel egy vitorlás hajót, az autó sofőrje lelépett a helyszínről. A nyugat-göteborgi Hinsholmennél egy furcsa balesethez riasztották a rendőröket péntek este 23:41-kor. A kékek és a mentők a helyszínre érkezve azt látták, hogy egy nagy vitorlás ráborult két autóra. Akkor még nem volt

Sokszínű időt tartogat a húsvéti hétvége Copy

Péntekre virradóan hidegfront érkezik, feltámad az északi-északnyugati szél, többfelé lehetnek erős lökések. Visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 11-18 fokot mérhetünk. Szombaton több helyen alakulhatnak ki záporok, néhol akár zivatarok, a hegyekben hózáporok is. Az északnyugati szelet többfelé erős, viharos lökések kísérhetik. Délután 9-14 fok valószínű. Vasárnap a gomolyfelhős idő mellett néhol ismét előfordulhatnak záporok. Az északi szél […]

Gyermekpornográfia és szexuális erőszak Keszthelyen!
Szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat két férfi ellen, az egyik esetben szexuális erőszak, a másikban gyermekpornográfia bűntette miatt.
Májusról októberre halasztják az Ultrabalatont
A versenyközpont helyszíne továbbra is Balatonfüred.
Így kezdj neki a szabadban való edzésnek
Ahogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a szabadtéri edzés szerelmesei ellepik a futópályákat és a kondiparkokat. Ha te is azok közé tartozol, akik a szabad levegőn szeretnek edzeni, akkor fogadd meg ezeket a tanácsokat, mielőtt belevágsz az idei kinti edzésbe!
A költőket is megihlette Gyenesdiás
Rendhagyó módon, virtuálisan mutatják be a Gyenesdiási Antológiát a Költészet Napján, nézd meg az első videós verselést!
Reklám