Vitorlázás

Jótékonysági evezés
None
„Grand Tihany” geotúra a Vulkánok Nemzetközi Napján
None
A tavalyi Kékszalaggyőztes RSM futott be elsőként a Balatoni Évadnyitó 878 CO. Nagydíjon
Kevesebb, mint 2 óra 20 perc alatt teljesítette az idei Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat az RSM csapata.
Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség!
A jelenlegi járványügyi szabályokat betartva, a koronavírus járvány miatti óvatosságból, csak nagyon szűk körű vitorlabontó ünnepséggel kezdődött a szezon.
Reklám
Mától sűrűbben közlekednek a vonatok a Balatonhoz
None
E-kerékpár túra / Balaton Riviéra kis kör
None
Vizsgálódás vízben, kertben - BFNP
None
A badacsonyi bányák rejtelmei
None
E-kerékpár túra / Tihany-kör
None
E-kerékpár túra / Tihany-kör
None
E-kerékpár túra / Balaton Riviéra nagy kör
None
Nyomozás a patak apró élőlényei után - BFNP
None
Kölcsönlakás – Pannon Várszínház
None
Reklám
Mától sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között

Május 17-vel lép érvénybe a MÁV előszezoni menetrendje, és új jegytípusok is elérhetők: a Balaton24 és Balaton72 Duo változata.

Már elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata
A Balaton környékére látogatók újabb jegytípusok közül választhatnak: már elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata. Az egy- vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak.
Híres kertek, kertészek a Balatonnál
A Balaton vidékén szép hagyománya van a köztéri ligetes, fás és üdülőtelepeknek, parkoknak, az uradalmi kastélykerteknek, valamint a hagyományos gyümölcskertészetnek is. Most a Balaton-part egyes településein és híres kertészeinek munkásságán keresztül igyekszünk bemutatni a tó környéki kertek, parkok történetét.
Sűríti balatoni járatait a MÁV
A kisebb forgalmú megállókban is gyakrabban állnak meg a vonatok.
Ne lepődj meg, ha katonai járműveket látsz a tó körül!
Hétfőn az M7-es autópályán, a Balaton északi partján és Veszprém térségében halad el egy gyakorlatozó katonai menetoszlop, ami lassíthatja a forgalmat.
Mától új vasúti menetrend van
A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatokat: mától a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.
Egy különleges tó Ózd mellett

Európában mindössze két tó jött létre suvadás hatására, az egyik Erdélyben van, a másik pedig Arló mellett. Ózdtól mindössze néhány perces autóút Arló, ahol egy szép fekvésű tavacska várja a horgászokat, nyaranta pedig a strandolókat és kempingezőket. A település mellett élénk barnakőszén-bányászat zajlott, ami miatt három alkalommal is jelentősebb homokkőréteg szakadt le a Csahó-hegyről, egyre

Csak a Galerius fürdőbe kell védettségi igazolvány Siófokon, a strandokra nem

Pénteken nyitották meg kapuikat Siófok fizetős strandjai, pünkösd hétvégén a Galerius fürdő és júniusban pedig a Kalandpark is követi a példájukat. A strandok látogatásának nem feltétele a védettségi igazolvány, a Galerius fürdőbe viszont kelleni fog majd – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Illés Virág, a város Kommunikációs és Turisztikai Irodájának vezetője. A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-én […]

CéleGYENESben a fejlesztések

Az országban a turisztikai célpontok fej-fej mellett adnak hangot fejlesztéseikről, a szektor nagy erőkkel készül a vendégek fogadására. Nincs ez másképp Gyenesdiáson sem, sőt, a településen idén feltűnően sok újdonság és fejlesztés zajlott/zajlik, amivel a Nyugat-Balaton üdülőfaluja kiemelkedik a desztinációk sorából. Gyenesdiás egyik új attrakciója, az egykori Talabér-Bujtor-Osvald – féle vízimalom május elején megnyitott. A […]

Reklám
A héten a Balatoni hal és bor lesz a főszerepben

Rengeteg gasztronómiai eseményen és színes pünkösdi programokon vehetünk részt a héten. A Balaton.hu ajánlja:Május 21-24. – Balatoni Hal- és Borünnep – BalatonfüredMájus 22-24. – VII. Bakony Expo – Veszprém Május 20. (Csütörtök)Pünkösdi wellness és gyerekparádé a Balaton Hotelben – Siófok – Május 20-24. Május 21. (Péntek)Balaton, Pünkösd, Páros Piknik Hétvége Két keréken – Balatonmáriafürdő – Május […]

Horgászokat kellett kimenteni a Balatonból
A rendőröknek két horgászt kellett kimenteniük a Balatonból, akik egy stégen rekedtek, a csónakjuk pedig elsodródott.
Albatrosz – dokumentumfilm az óceánnal együtt élő emberről

Ludovic Dulou SUP-világbajnok, vízi mentő, a világ leghosszabb SUP-versenyének győztese, hullámlovas. Szabad szellem, aki a legtisztább kalandokat keresi. Mivel jó úszó és vízilabdás volt, a kilencvenes években vízi mentőnek állt, később felfedezte magának a SUP-ot, megnyerte a Quicksilver Paddleboard Race-t (65 km-es távjával a leghosszabb SUP-verseny a világon), 16 évvel ezelőtt végignézte, ahogy barátnője, Karen

Bringás szervizoszlop segít már Gyenesdiáson és Balatonfűzfőn is
Gyenesdiáson és Balatonfűzfőn is nagy segítség a Balaton körül bringázóknak a szervizoszlop, mellyel az idei évtől várják a kerékpárosokat.
Zimány Linda apró bikiniben vitorlázik - fotó
Zimány Linda Tihanyból posztolt, legalábbis a Balatonon készült az a fotó, amelyet legutóbb kitett magáról. A képen apró fekete bikiniben látható egy vitorlás fedélzetén, amivel nagyjából egy óra alatt összegyűjtött 2500 kedvelést. Nézze meg ön is a bejegyzését!
Balatonból mentettek horgászokat a vízirendőrök
A két horgász csónakja egy stégnél rekedt.
Újabb 500 millió forintra pályázhatnak a balatoni önkormányzatok
A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) 500 millió forintos pluszforráshoz jutott, amelynek nagy részét az üdülőrégió önkormányzatai nyerhetik el pályázatokon, klímaváltozás hatását csökkentő fejlesztésekre.
Újra nyit a Pannon Várszínház Veszprémben
A javuló járványügyi helyzet és az ezt tükröző kormányrendelet szerint a Pannon Várszínház újra megnyitja kapuit.
Horgászokat kellett kimenteni a Balatonból
A rendőröknek két horgászt kellett kimenteniük a Balatonból, akik egy stégen rekedtek, a csónakjuk pedig elsodródott.
Kézben cipelték a megmentésre váró ólomüveg ablakot a hévízi restaurátorok
Gyönyörű, bár sérült ólmozott üvegablakot mentettek ki az egykori Pátria Hotel épületéből a hévízi múzeum munkatársai. A tervek szerint a becses darabot restaurálják, majd beépítik a kulturális intézményben.
MÁV: szombattól elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata

A Balaton környékére látogatók újabb jegytípusok közül választhatnak: szombattól elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata, az egy- vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak – közölte a MÁV-Volán csoport szombaton az MTI-vel. A Balaton24 Duo változatát 1990 forintért, 26 éven aluliak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegyet […]

Zenészek, zeneszerzők, karmesterek és a Balaton I.
A Balaton és a művészetek kapcsolatáról, a tó inspiratív hatásairól már sok szót ejtettünk. Írtunk a tavi irodalomról, képzőművészetről, de a Balaton és a zeneművészek viszonyát eddig nem összegeztük. A tó híres szülöttjéről, Kálmán Imréről, az operettek fejedelméről született már írásunk, de vajon mely híres zenészeink kötődnek még a tóhoz?
EKF: Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni borok versenyére

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, a díjátadót július elején tartják.     A versenyt szervező Balatoni Szövetség titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, hogy a versenyfelhívást a napokban kapják meg a hegyközségek, június első két napján pedig leadhatják a mintát a jelentkezők. Mint mondta, […]

A siófoki szálloda összes dolgozója beoltatta magát, így védik a vendégeket
Amennyire csak lehet, példát szeretnének mutatni, így természetes volt, hogy ha  vendégek csak védettségi igazolvánnyal érkezhetnek, akkor a dolgozók is beoltatják magukat.
Álláslehetőségek a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Két ökoturisztikai referensi állást hirdet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság. Az egyik esetben a munkavégzés hely Sarród-Lászlómajor. A kormányzati szolgálati jogviszony időtartama határozott, 2021. június 1.–2022. április 30. Az ökoturisztikai referens feladata a nemzeti park lászlómajori ajándékboltjának komplex irányítása. A pályázati kiírás teljes szövege és a részletek a nemzeti park honlapján, illetve ide kattintva megtalálhatók.

Napról napra többen foglalnak pünkösdre szállást a Balatonnál
A „beugró” a védettségi igazolvány, az utazni vágyók mozgásterét pedig növeli a SZÉP-kártyákon pihenő több mint 200 milliárd forint.
Megnyitották a vitorlás szezont Balatonfüreden
A hagyományos vitorlabontó ünnepség keretében nyitották meg a vitorlás szezont szombaton, Balatonfüreden. Elrajtolt a 878 Co. Nagydíj.
Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség
A jelenlegi járványügyi szabályokat betartva, a koronavírus járvány miatti óvatosságból, az idei esztendőben csak nagyon szűk körű vitorlabontó ünnepséggel kezdődött a szezon a Balatonon. A Balaton megkoszorúzása előtt beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Holczhauser András az MVSZ főtitkára is.
A tavalyi Kékszalag győztes RSM nyerte a Balatoni Évadnyitót!
Kevesebb, mint 2 óra 20 perc alatt teljesítette az idei Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat az RSM csapata.
A tavalyi Kákszalag győztes RSM nyerte a Balatoni Évadnyitót!
Kevesebb, mint 2 óra 20 perc alatt teljesítette az idei Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat az RSM csapata.
Rendhagyó volt vitorlabontó ünnepség
A jelenlegi járványügyi szabályokat betartva, a koronavírus járvány miatti óvatosságból, az idei esztendőben csak nagyon szűk körű vitorlabontó ünnepséggel kezdődött a szezon a Balatonon. A Balaton megkoszorúzása előtt beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Holczhauser András az MVSZ főtitkára is.
Új időpont - NOX- Péter Szabó Szilvia koncert
None
Világsztárok jachtjai

Hogyan lehet nyugta annak, akinek a világon mindenhol ismerik az arcát? Például egy hajó fedélzetén, ahol teljes nyugalomban kapcsolódhat ki, távol a kíváncsi szemektől. Celebek vízen, saját járművel. Viva a Vida – Tom BradyAz NFL sztárja 2020 végén 50 millió dolláros szerződést írt alá a Tampa Bay Buccaneersszel, ezután vette át a 16 méteres motorost

Új időpont - Zorán koncert a keszthelyi színházban
None
Reklám