Vitorlázás

National Geographic: A Balaton az ország legnépszerűbb úti célja

A NatGeo egy friss kutatásából az derült ki, hogy a magyarok összességében a belföldi utazást preferálják és nem feltétlenül ragaszkodnak a külföldi nyaralásokhoz. Ezeknek az utaknak az elsődleges célja a természetben való időtöltés, kirándulás és pihenés. A legnépszerűbb úti célok pedig elsősorban természeti tájak. A National Geographic csatorna arról készített reprezentatív kutatást a 18-65 éves […]

Kincsvadász a Balatonnál

Kicsi Csaba földrajztanárként diplomázott, majd egy cégnél dolgozott, amikor 12 éve megvette az első fémkeresőjét. A törökszentmiklósi férfi internetes videókat böngészve tanulmányozta a fémkeresési lehetőségeket, így a mocsarakban világháborús tankokat kereső orosz kincsvadászok vagy az ausztrál aranykeresők munkáit. Először vasak után kutatva lerombolt tanyahelyeket járt be, hogy abból visszahozza a gép árát, a következő években

Színház a Balaton északi partján
None
Különleges képek készültek a siófoki festőtáborban
Ismert nagyvárosok képei, különleges látásmódot tükröző portrék vagy éppen csendéletek készültek a siófoki festőtáborban, ahol az elmúlt héten amatőr művészek alkottak nem csak saját örömükre, hanem a Fejér Megyei Szent György Kórház falaira.
Reklám
Gesztenye Fesztivál 2021 Keszthely

2021. október 16-17-én a VI. Gesztenye Fesztivált rendezik meg Keszthelyen.

12 balatoni program a Kulturális Örökség Napjai jegyében

Kulturális örökségünk kívül-belül - ez a mottója az idei Kulturális Örökség Napjainak, melyet országszerte szeptember 18-19-én rendeznek meg.

Életet mentett a balatonfüredi vízirendőr
Szolgálaton kívül mentett életet a vízirendőr Alsóörsön, egy csónakból vízbe esett férfin segített.
Szarvasbőgés túra
None
Kulturális Örökség Napjai Keszthelyen 2021

A Kulturális Örökség Napjai programsorozat rendezvényei 2021. szeptember 18-19-én Keszthelyen.

Itt a lehetőség! Hivatásos halőrt keresnek a Balatonra
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőri szolgálata pályázatot hirdet hivatásos halőri állás betöltésére. Elsősorban a térségben lakók jelentkezését várják.
Kulturális Örökség Napjai az Emlékházban 2021 Siófok

A siófoki Kálmán Imre Emlékház 2021. szeptember 18-19. között 10-14 óra között lesz nyitva, a belépés és a programokon való részvétel mindkét nap ingyenes.

Kopár István előadása ma este a Testnevelési Egyetemen

Földkerülő vitorázónk előadása 18 órakor kezdődik az Athén teremben a Testnevelési Egyetemen, BUdapesten

Hihetetlen 3 héten vagyunk túl!
Kezdődött azzal, hogy Zsombor Lukáts fiunk az augusztus utolsó hetében Balatonfűzfőn megrendezett Optimist Országos Bajnokságon 36. helyezést ért el a 130 indulót számláló mezőnyben. Mivel ez volt élete első OB-je, megkapta a Hodács Lajos / Hodács Optimist által alapított Primus Cursus Vándordíjat.
Reklám
Kis híján tragédia történt Alsóörsön: az utolsó pillanatban mentettek ki egy férfit a Balatonból
Ha kicsit később érkezik a segítség, tragédia történt volna vasárnap este a Balatonon. Egy férfit kellett kimenteni a tóból.
"A kikötőben illik üdvözölni a másik vitorlázót" – itt a Vitorlás Etikett
Humoros jelenetekkel, a negatív példákat is felsorakoztatva mutatják be a hajóra érkezés legalapvetőbb szabályait a Vitorlás Etikett filmsorozat első részében. Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy vitorláskikötőben, vagy egy jachton, akkor érdemes végignézni a háromperces epizódot.
Senki nem maradt szárazon a badacsonyi szüreti felvonuláson
Elkísértük a badacsonyi szüreti felvonulókat az ország leghosszabb menetén, videókon, fotókon mutatjuk meg a fergeteges hangulatot. Ezt neked is látnod kell, sőt, jövőre el kell jönnöd.
Teljes lesz a balatoni bringakör

A napokban kötik meg a kivitelezési szerződést a Balaton körüli kerékpárút egyetlen kiépítetlen szakaszára. A balatonrendesi bicikliút köti majd össze végül a 200 kilométeres bringakört. A beruházás nettó 420 millió forintba fog kerülni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel. A közleményben a tárca felidézte: a Balatoni Bringakört a 2000-es évek elején […]

Új menetrend az észak-balatoni vasútvonalon
Minden eddiginél sűrűbb vonatjárattal tudunk az őszi és a téli időszakban a főváros és az északi part között utazni.
Vonattal karambolozott egy robogó Balatonedericsen

Már ismét közlekednek a vonatok a Vonyarcvashegy és Balatonederics közötti szakaszon. A helyszínen baleset történt, de a helyszínelés már befejeződött – tudatta a Mávinform a Facebook oldalán. Egy robogós a Keszthelyről Tapolcára közlekedő személyvonat oldalának ütközött, miután a tilos jelzés ellenére behajtott az átjáróba Balatonedericsen. A baleset helyszínére mentőhelikopter  érkezett. A vasúttársaság tudatta: a helyszínelést befejezték, […]

Ismét világbajnok a Majthényi Szabolcs – Domokos András páros

Majthényi Szabolcs és Domokos András kettős nyerte meg a spanyolországi Alteában rendezett vitorlázó Repülő Hollandi-világbajnokságot, ezzel tizennegyedszer lettek a legjobbak. A Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői a megrendezett kilenc futamból hetet megnyertek, és nem volt másodiknál rosszabb helyezésük. Így a világbajnoki trófea mellé idén is elhozhatták az Ezüst Sombrerót – az örökös vándordíjat az kapja, aki

Minden idők legsikeresebb nyarát búcsúztatja a belföldi turizmus

A 2021-es volt minden idők eddigi legsikeresebb turisztikai szezonja belföldön – állapította meg Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az idényt értékelő sajtótájékoztatójukon. Hozzátette: nyáron a tavalyinál 25 százalékkal több, közel 15 millió vendégéjszakát regisztráltak, és közel 5 millió vendég, közülük 1 millió külföldi nyaralt idén Magyarországon. Ismertetése szerint 360 milliárd forintot költöttek […]

A Csillaghajó osztály köszöni jól van
Kielben rendezték meg a 99. (!) Csillaghajó Világbajnokságot
Reklám
Magyar győzelem született a Finn Masters Európabajnokságon
Hazai győzelem született Tihanyban a Finn Masters Európa-bajnokságon
Tihanyi Kör -Dr. Dulin László Emlékverseny beszámoló
A Tihany kör - Dr.Dulin László Emlékverseny rekordszámú 75 nevezővel szeptember 4-én rajtolt el szélcsendes időben.
Kölcsönkért hajóval mentett életet a Balatonon egy szolgálaton kívüli rendőr
Egy vízbe esett, csónakjába kapaszkodó férfi kért segítséget Alsóörsnél.
Megjelent a Vitorlás Etikett filmsorozat első része
A kikötőbe, valamint a hajóra érkezés szabályainak bemutatásával kezdődik a hajózás, ezen belül is a vitorlázás illemtanának bemutatásáról szóló rövidfilmsorozat első része, mely a napokban jelent meg.A Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film közös produkciójában az alkotók szándéka az volt, hogy humoros jelenetekkel átszőve, a negatív példákat is megjelenítve mutassák be az Etikai Kódex egyes pontjait.
Októbertől Ordacsehiben is bemutatják a Nagy-Berek világát
Már áll az épület, bár egyelőre még vezetékek lógnak ki a falából. A leendő kiállító- és konferencia teremben is arra vár a deszkahalom, hogy beépítsék a helyére. Csupán az utolsó simítások vannak vissza a véghajrában, és hamarosan látogatható lesz a Nagy-Berek legújabb attrakciója, amely csaknem 300 millió forintból valósul meg.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európa-bajnokságon

Az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt, és megnyerte az Eb-t. Így az egy hete elhódított magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is. Tihanyban a Finn dinghy Masters Európa-bajnokság mezőnye a verseny harmadik napján 3 kitűnő futamot teljesített, a verseny zárónapján

A leghosszabb szüreti felvonulás volt az idei Szentgálon
Jó hangulatú szüreti felvonulást rendeztek szeptember 11-én, szombaton Szentgálon. A már hagyományos vigasságot 15 éve megrendezik a településen. Az idei különlegessége az volt, hogy a vonulók most alkották a leghosszabb menetet a szüreti felvonulások történetében.
A Csillaghajó osztály köszöni jól van
Kielben rendezték meg a 99. (!) Csillaghajó Világbajnokságot
Hatékony online albérletkeresés

A megfelelő albérlet felkutatása nem egyszerű feladat. Akár fővárosi, akár vidéki lakhatásban gondolkozunk, ez általános igazságnak számít. Fontos, hogy megfelelően szűrni tudjunk a kínálatból. Ebben segíthetnek az erre szakosodott weboldalak. Az ingatlanpiac folyamatos mozgásban van és az év nagy részében szinte csúcsra járatva pörög. A lakáseladások esetén ez talán kevéssé igaz, ugyanakkor az albérletek kereslete […]

Összezárul a Balatoni Bringakör
Az eredményes közbeszerzést követően a napokban kötik meg a kivitelezői szerződést a balatoni tókerülő kerékpárút egyetlen még kiépítetlen elemének kivitelezőjével, a nettó 420 millió forintos beruházásban jövő őszre elkészül a mintegy 200 kilométeres Bringakört tényleg összezáró balatonrendesi szakasz.
Kiállítás Csopakon: Újragondolt ősi technika
A Zámbó Galériában nyílt meg szombaton T. Szabó László képzőművész Heuréka! avagy Frottázsok újragondolva című kiállítása.
Késő este a Balatonból kellett kimenteni egy férfit
Kétségbeesve kért segítséget az a férfi, aki vasárnap késő este került bajba a Balatonban.
Ritka látványnak lehetünk tanúi a Balatonnál
None
Nagyot emelkedett a vendégéjszakák száma júliusban tavalyhoz képest
A Balaton volt az ország legnépszerűbb turisztikai régiója idén júliusban is.
2022 júniusában nyitja meg kapuit a balatonfüredi Esterházy-kastély

A város egyik legértékesebb épületének rehabilitálása után a felújított kastélyban nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki.

Közel 60 éve folyik el literszámra a gyógyhatású ásványvíz a Balatonnál
None
Szeptember 13-tól új észak-balatoni menetrend lépett életbe

Új menetrendi struktúrát alakított ki a MÁV-START a Székesfehérvár-Balatonfüred vonalszakasz villamosításának elkészültével.

Mindent feladott a jól menő magyar vállalkozó, elképesztő dolgot művel a Balatonon
Kovács Ernő, alias Retró Ernő nem is olyan régen még jól menő vállalkozóként élte életét Szentendrén, amikor azt érezte, valami másra vágyik, és újrateremtette gyermekkora világát.
Figyelem! Napokig nem lehet majd bojlizni a Balatonon
A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt a Balaton teljes területén tilos behúzva horgászni. Akár a területi jegyet is bevonhatják.
Októberre már elkészül az új füredi sétány

Következő hónapban már róhatják a gyalogosok Balatonfüred vadiúj sétaútját, a Kékszalag sétányt. Az 550 méteres szakasz a Füred Kemping előtt fog elhaladni és pihenő padok, valamint sok zöldfelület övezi majd – írja a város honlapja. Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő […]

Ritka látványosság lesz a Balatonon! A teljes hajóflotta csak 25 évente látható díszszemlén
Olyan kivételes eseményt láthatunk a balatonfüredi Tagore sétányról, amelyet legközelebb csak 25 év múlva rendeznek meg. A BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása és felvonulása az őszi Balaton egyik legérdekesebb látványosságának ígérkezik.
52 világháborús bombát találtak egy bakonyi patak fenekén

Világháborús robbanótesteket emeltek ki a bakonyi Gerece patak medréből a tűzszerészek a múlt héten. A korrodálódott szerkezetek az alacsony vízállás következtében bukkantak elő. Ugyan a bombák már elrozsdásodtak, még mindig veszélyesnek minősülnek, ezért a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének tűzszerészei kiemelték őket a vízből. A tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű, […]

Felvonulással zárják a szezont a Tiszán

Az Abádi Kikötő ismét megrendezi az Abádszalókról induló nagy sikerű és látványos hajós felvonulását. Az Abádi Kikötő az idén is meghirdeti a III. Tisza-tavi évadzáró hajós felvonulást. A szervezők szeretnék legalább évente egyszer összehozni a Tisza-tó hajósait egy közös eseményre. Az indulás szeptember 18-án, szombaton 11-kor lesz, gyülekezés 10-től az Abádi Kikötő előtti vízterületen. Az

Nyárbúcsúztató fesztiválok a Balaton szerelmeseinek

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Káli Feszt. Öko barát családi fesztivál, környezet tudatos előadásokkal, programokkal és megmozdulásokkal! Balaton ünnepén, balatonvilágoson gyűlnek össze mindazok, akik szeretik a Balatont. Az egynapos fesztivál méltó módon zárja a nyarat koncertekkel és programokkal. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 17-19. – Káli feszt – KöveskálSzeptember 17. – A Balaton Ünnepe – Balatonvilágos Szeptember […]

Reklám