Vitorlázás

Felújítják a Festetics-kilátót
Megerősítik a Gyenesdiás feletti Festetics-kilátó tartószerkezetét, ezért a népszerű kirándulóhely most nem látogatható. A felújítást a következő év elejére tervezik.
Adventi fényárban úsznak Balatonfüred ikonikus helyszínei

Balatonfüred Piros temploma előtt, a hagyományokhoz híven, idén is áll a Betlehem, és ünnepi díszruhát öltött a város is.

Támogatást kaptak az ifjúsági vitorlázók

A Kulcs-Esély Alapítvány pályázatának győzteseit összesen 5,53 millió forinttal támogatja a Kulcs-Soft. A fiatal vitorlázók ezzel még inkább a sikeres versenyfelkészülésükre tudnak koncentrálni. A Kulcs-Soft 2020 júliusában – társadalmi felelősségvállalásának keretében – a hazai vitorlázó utánpótlást fókuszba helyezve rendhagyó kampányt indított. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalagon induló hajó után 10 ezer

A vírus második hulláma elsöpörte a magyar Wild Joe atlanti átkelő programját

A következő a Csendes-óceán átkelés lehet, a júliusban rajtoló Transpac.

Reklám
Samantha Davies hajója is megsérült a Vendée Globe-on

A versenyző sértetlen, az Initiatives Coeur csökkentett sebességgel észak, Fokváros felé vette az irányt,

A balatoni kajak-kenu dióhéjnyi története

Bár Magyarországon kifejezetten népszerűek az evezős vízisportok és gyakorlásukhoz a Balaton ideális terep, valamiért mégsem vált az irányzat mekkájává a legnagyobb tavunk. Viszonylag kevesen választják a kikapcsolódás vagy testmozgás ezen formáját a magyar tengeren, ami a feltételek adottsága miatt egykoron jóval ígéretesebben indult. Széchenyi István említi először a kajakot, mint eszközt magyar nyelven egy 1818-as […]

Kvíz - Balatoni adventi csodák
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Tovább gyűrűzik a vita a siófoki obszervatórium körül

„Negyvennyolc éves vihar-előrejelzői, viharjelzői tapasztalataim alapján, riogatás nélkül kijelenthetem, hogy a Balaton térségében, a sajátos szélviszonyok következtében, egy hatékony és biztonságosan működő viharjelző szolgálat nélkül mindig fenyeget egy tömegszerencsétlenség veszélye”. Ezekkel a szavakkal reflektált a siófoki obszervatórium szomszédságába tervezett lakóingatlan ötletére dr. Bartha Imre, többszörös állami kitüntetéssel díjazott szakember, aki a hirbalaton.hu kérdéseire válaszolva igyekezett […]

Rengeteg hulladéktól szabadultak meg a Balaton-felvidék erdői

Hatalmas mennyiségű, mintegy 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladéktól szabadították meg a Balaton-felvidék erdőit az állami erdőgazdaságok a Tisztítsuk meg az országot! program keretein belül. A munka azonban év végéig folytatódik országszerte – nyilatkozta az MTI-nek az agrártárca.  Közleményük szerint az akció mintaprogramja a Pilis Parkerdő Zrt. területén indult, ahol közel 200 köbméter szeméttől mentesítettek egy […]

Budapest díjnyertes filmmel csábítja a turistákat

A cannes-i Corporate Media & TV Awardson a Magyar Turisztikai Ügynökség a turisztikai film kategóriában elnyerte a legmagasabb elismerést, az Arany Delfin-díjat a Budapest 365 kampányfilmmel. Az imázsfilm a Spice of Europe kampánysorozat részeként készült el, egyedi megközelítéssel, fiatalos lendülettel és képi világgal. Az Arany Delfin-díj a vállalati és televíziós filmes alkotások egyik legfontosabb elismerése,

Ónos és havas eső várható hétvégén Copy

Pénteken folytatódik a borongós, szürke idő. Gyenge lesz a légmozgás. Reggeli ónos szitálás előfordulhat. Napközben 0-5 fok valószínű. Szombaton a legtöbb helyen marad a borongós idő, további szitálás, gyenge eső előfordulhat. Hajnalban fagypont körül alakul a hőmérséklet, délután 1-6 fokot mérhetünk. Vasárnapra hidegfront érkezhet feltámadó északias széllel, egyelőre bizonytalan mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékkal. Délután 2-7 fok várható.

Szörf EB: Gádorfalvi kvóta nélkül, de van még esélye Tokióra
Nem sikerült az olimpiai kvótaszerzés Gádorfalvi Áronnak a portugáliai Vilamourában rendezett szörf Európa-bajnokságon, de az olimpiai helyek végső elosztásánál még van esélye a tokiói utazásra.
KulcsSoft utánpótlás támogatás: Megszületett a döntés
Lezárult a rendhagyó és példaértékű Kulcs-Soft kezdeményezés, amely remélhetően más cégek számára is „utat mutathat”, hiszen a hazai vitorlás sportnak nagy szüksége van a felelősséget és támogatói szerepet vállaló cégek együttműködésére.
Reklám
Fa Nándival a Vendée Globe első harmadáról

Ki másnak kérdeztük volna a véleményét a versenyen eddig történtekről, mint az ötszörös földkerülő, Vendée Globe 5. és 8. helyeket elért Fa Nándorét!

Vendée Globe: Sébastien Simon emelőuszonya megsérült

Víz alatti akadálynak ütközve sérült meg az Arkea Paprec jobb oldali uszonya és uszonyháza

A Balatonnál presszóként működött ez a pécsi emeletes busz
Korábban Pécs Európa Kulturális Fővárosa idején merült fel, hogy felújítják a ’70-es években Pécsen közlekedő emeletes buszt, ám a tervből nem lett semmi. Most úgy néz ki, hogy a régi jármű megmenekül, a Volánbusz zalaegerszegi telephelyén felújítják.
Meghosszabbított, adventi nyitvatartás a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

2020. december 1-30. között este 7-ig látogatható az ünnepi díszt öltött keszthelyi Festetics-kastély parkja.

Nyakig a vízbe merülve tisztítják a szakemberek a Hévíz-csatornát
Ha lehet, géppel dolgoznak, ám sok helyütt, ahol nagy tömegben élnek védett fajok, a vízben állva, kézzel távolítják el a szakemberek a természetes környezetre veszélyes növényeket.
Megjelent a Balatoni Vakáció mesekönyv, amely a tó legszebb pontjait mutatja be

A Balaton északi partjának az elejétől egészen a délig part végéig csavaroghatunk a mesekönyv 18 történetének révén.

Módosították a horgászokra vonatkozó speciális szabályokat
Legfeljebb három családtag vagy két ismerős tartózkodjon egy csónakban a veszélyhelyzet idején – ezt ajánlja a Magyar Országos Horgász Szövetség.
Hazánk természetes élőhelyein nincs helye idegenhonos halaknak
Még augusztusban a Hévízi-tó kifolyó vizében, a Gyöngyös-patakon fogott furcsa halat kukorica-giliszta csalival egy horgász. Mivel nem ismerte fel, milyen fajról van szó, a Magyar Haltani Társasághoz fordult segítségért.
90 települést ihletett meg a balatonőszödiek élő adventi naptárja
Idén robbanásszerűen megnőtt azoknak a településeknek a száma, ahol december 24-ig, élő adventi naptárként minden este más és más család ablakában gyúlnak fel a kivilágított számok sziluettjei. Balatonőszödön 2015 óta minden évben megrendezik az élő karácsonyváró kalendáriumot. Mintegy 90 településen indult el az ő mintájukra ez a hagyomány.
Reklám
Főzött már igazi séf a konyhádban?
Ha már unod, hogy csak a tévében főzőcskéző séfek varázsolnak ínycsiklandó finomságokat a konyhádban, akkor most eljött a te időd.
Így drágul jövőre az M7-es

A szombat este megjelent, új autópályahasználati feltételeket tartalmazó ITM-rendelet értelmében, az alábbi táblázat mutatja pályadíjak várható módosulását. A nyáron elfogadott törvénymódosítással Magyarország bevezette az inflációkövető útdíjemelés rendszerét az hazai autópályákra. A pontos emelés mértéke eddig azonban nem volt ismert, a szombat este megjelent Magyar Közlöny azonban már tartalmazza azt a minisztériumi rendeletet, amelyből kiderül a […]

Örülhetnek a vízitúrázók

Hét vízitúra-megállóhelyet fejlesztettek 624,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból. Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Fonyódon, Keszthelyen és Révfülöpön infrastrukturális és eszközfejlesztésekre került sor, Tihanyban pedig eszközfejlesztéseket hajtottak végre. A programnak köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Balatonon, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, új szabadidős csoportok formálódhatnak. Fontos cél, hogy

Busás támogatás a vitorlázó utánpótlás tehetségeinek

A Kulcs-Soft 2020 júliusában – társadalmi felelősségvállalásának keretében – a hazai vitorlázó utánpótlást fókuszba helyezve rendhagyó kampányt indított. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalag vitorlás versenyen induló hajó után 10.000 Ft-ot fordít a Kulcs-Esély Alapítványon keresztül a fiatal sportolók támogatására. Ennek szellemében a július 30-án rajthoz álló 535 vitorláshajó után 5.350.000 Ft-ot […]

Vendée Globe: Kevin Escoffier hajója elsüllyedt
Vendée Globe: Kevin Escoffier hajója elsüllyedt
Megújul több balatoni strand

Több mint 80 szabadvízi többek között a zánkai, a balatonfenyvesi, a dunabogdányi, az abádszalóki és a tiszalöki szabadstrand újulhat meg a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának negyedik ütemében. A most biztosított forrásnak köszönhetően a következő szezonban újabb európai színvonalú, családbarát és akadálymentes fürdőhelyekkel találkozhatnak a vendégek. Az elnyert támogatásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség év végégig

Arcok az elnökségből: Juhász Miklós
Juhász Miklósról sokaknak a Glória jut először az eszébe. Az 1925-ben Balatonfüreden épült gyönyörű 40-es cirkáló, amelynek megrendelője és első tulajdonosa a magyar technikatörténet egyik legnagyobb zsenije, Kandó Kálmán volt. „15 éve miénk a hajó. Először egy 8m OD-t szerettünk volna, le is előlegeztük. Aztán megláttam a Glóriát a gyúrói gyárudvaron, megalkudtunk, ráfizettem az előlegre, és vittük a hajót.
Vendée Globe: Kevin Escoffier hajója elsüllyedt
Továbbra is Charlie Dalin vezet a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen, amelyen Kevin Escoffier-t Jean Le Cam mentette ki az óceánból.
Bezárt a Hévízi Tófürdő, várhatóan december 12-től látogatható ismét

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján a Hévízi Tófürdő is bezárásra kényszerült.

Bezár a Hévízi Tófürdő, várhatóan december 12-től látogatható ismét

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján a Hévízi Tófürdő is bezárásra kényszerült.

Folytatódik a strandok felújítása a Balatonnál
None
Ideiglenesen bezárt a Hévízi Tófürdő is
A Hévízi Tófürdő keddtől, azaz december elsejétől a járványügyi intézkedések miatt ideiglenesen felfüggesztette az üzemeltetést.
Lopakodva érkezik a tél a Kis-Balaton Kányavári-szigetére

A Kányavári-sziget, amely maga a megtestesült édenkert, az egyetlen szabadon látogatható természetvédelmi terület a Kis-Balaton térségében.

Ünnepség nélkül is állítottak Betlehemet Balatonfüreden
Már áll a Betlehem Balatonfüreden a Római katolikus Plébániatemplom, illetve a Piros templom melletti téren, amit Schindele Györgyné Emília, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága elnöke kezdeményezett 18 évvel ezelőtt, amelynek máig házigazdája. Idén az adventi ünnep elmaradt a járvány miatt.
Hét vízitúra megállóhely újult meg a Balaton körül

A túrázni vágyók a 2021-es vízitúra szezon kezdetétől vehetik igénybe az új szolgáltatásokat.

Ázz és bringÁzz – gyógyfürdő és sportrehabilitáció Zalakaroson

Így készül Szollár Zsolt kétszeres IRONMAN a következő szezonra - meglestük hol edz, hogy edz, hogy lazít, és mit tesz ízületei egészségéért.

A Karma (is) segített – mentés az óceán közepén

November 30-án kora délután a Vendée Globe egyszemélyes földkerülő vitorlás versenyen Kevin Escoffier vészjelzést adott le, mert hajója gyorsan süllyedt, a szkipper pedig kénytelen volt átszállni a mentőtutajába. Négy versenytársa sietett a segítségére. Az események gyors egymásutánban követték egymást (az időpontokat UTC-ben adtuk meg). Kevin Escoffier, november 30-án, még az események előtt: 13:46 Kevin Escoffier

Vándor Róbert és Kékszalag-győztes csapata már az újabb hajófejlesztésen dolgoznak
A balatonfűzfői Vándor Róbert 3 éves korától édesapja jóvoltából mindig valamilyen hajón vagy azok közelében töltötte a nyarakat. 11 évesen kezdett el vitorlázni, most pedig arra a legbüszkébb, hogy beérett 10 évnyi munkája, és csapatával sikerült megnyerni a hőn áhított Kékszalagot. 2020. július 31-én hajnalban az RSM2 haladt át elsőként az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán. Élményekről, tervekről kérdeztük a neves versenyzőt.
A bűnmegelőzési egyesület elnöke árulta a drogot a Balatonnál
A civil szervezet bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával szállította az árut, és még tavaly is tartott drogprevenciós órát diákoknak.
Jean Le Cam megtalálta és megmentette Kevin Escoffier-t

Magyar idő szerint hajnali 2 óra 18 perckor a 61 éves francia versenyző sikerrel megtalálta a mentőtutajban sodródó Escoffier-t, aki biztonsgban a Yes We Cam! fedélzetére jutott

Állatvédelmi civil kezdeményezés indult Füreden

Civil kezdeményezést indított az Arácsért Alapítvány a környék háziállatainak érdekében. Arra kérik a lakosságot, hogy az idei szilveszterkor mellőzzék a pirotechnikai eszközök használatát és csak a pezsgők durrogjanak. Az Arácsért Alapítvány jövő évi rendhagyó naptára a körülöttünk élő állatokat mutatja be, ezáltal is szeretnénk felhívni a figyelmet az állatvédelemre, az élet iránti tiszteletre. Mindehhez szervesen […]

Kiss Endi - Hooligans: "Szeretném, ha benőne a fejem lágya" - interjú
Kiss Endi dobos kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mi zajlik most a lelkében párkapcsolati téren, hogy mit jelent számára a család, ez a furcsa év és persze, az új Hooligans klipről is megkérdeztük.
Kiss Endi - Hooligans: "Szeretném, ha benőne a fejem lágya" - interjú
Kiss Endi dobos kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mi zajlik most a lelkében párkapcsolati téren, hogy mit jelent számára a család, ez a furcsa év és persze, az új Hooligans klipről is megkérdeztük.
Kiss Endi - Hooligans: "Szeretném, ha benőne a fejem lágya" - interjú
Kiss Endi dobos kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mi zajlik most a lelkében párkapcsolati téren, hogy mit jelent számára a család, ez a furcsa év és persze, az új Hooligans klipről is megkérdeztük.
Reklám