Vitorlázás

Az első ember aki vakon vitorlázott át a Csendes-óceánon

Első útján 2013-ban egy bálnával ütközött, amitől hajója elsüllyedt az óceán közepén. A Japán Önvédelmi Haderő mentette meg a haláltól.

Húsvéti Kwindoo Körkapcsolás
Szinte nyárias meleggel és gyönyörű, majdnem tökéletes vitorlázóidővel érkezett meg idén a Húsvét. Ezért az elmúlt hetek versenyeinek áttekintésén felül a szezonkezdéshez is hoztunk tanácsokat a mostani Kwindoo Körkapcsolásban.
Nagyszombaton elindult a 173. hajózási szezon a Balatonon
A BAHART az elmúlt három – kiemelkedően sikeres – szezont követően, 2019-ben is minden korosztálynak élménydús hajózási lehetőséget kínáló szolgáltatáspalettával, az utasigényekhez még inkább optimalizált menetrenddel várja a hajózni és kikapcsolódni vágyókat a Balatonon. A 173. hajózási szezonban az utazási szokások változását és az elégedettségmérési tapasztalatokat figyelembe véve kialakított hajóindulásokkal, valamint egy teljes héttel meghosszabbított főidényi menetrenddel és programhajókínálattal készül a hajózási társaság.
Világkupa: jól állnak a magyarok a finálé előtt
Lezárultak a döntő futamok is Genovában, Vadnai Jonatán tartja a pénteken megszerzett 2. helyét, Benjamin 10., így mindketten a medal race-re készülnek.
Reklám
A hagyományokhoz híven nagyszombaton, elindult a 173. hajózási szezon a Balatonon
A hagyományokhoz híven nagyszombaton, elindult a 173. hajózási szezon a Balatonon
Jövő héten kezdődik az OD Trophy Balatonkenesén!
A Balatonkenesei verseny kiírása!
Megkezdődött a balatoni hajózási szezon
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban - mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden, miután befutott a Siófokról indult idei első személyhajó.
A legjobb 8 játszótér a Balaton körül
Néhány éve a játszótereket is utolérte a rendszerváltás, és azóta egyre több egyedi, kreatív játszótér épül. Ezeket akár önálló célpontként is érdemes meglátogatni – vannak köztük olyanok, ahol 3-10 éves gyerekekkel akár több órát is el lehet tölteni unatkozás nélkül.
Húsz fok lesz húsvétkor-irány a strand!
Bizonyára már mindenki izgatottan várja, hogy végre napozhasson valamelyik balatoni strandon, nekik kedvez most a napos idő. Sőt, húsvét hétvégén még strandbelépőt sem kell fizetnünk!
Elindult az Első Hajó, kezdetét vette a 173. hajózási szezon

A Szent Miklós hajót az ötvenperces út végén, 2019. április 20-án a balatonfüredi kikötőben népes tömeg várta.

Első Hajó fogadása Balatonfüreden, kezdetét vette a 173. hajózási szezon

Az esemény jelzi a magyar tenger lassú ébredését és az idegenforgalmi idény kezdetét is. Drónfotók a Szent Miklós hajó megérkezéséről.

Így készüljünk a húsvétra gyermekünkkel!
Akár még totyogós, akár már kamaszkorban van a gyermek, egy-két kreatív ötlettel őt is bevonhatjuk az ünnepi készülődésbe.
Vadnai Jonatán a második helyen áll.
Sok futam volt pénteken Genovában, bár a szél alig volt erősebb, mint eddig. Vadnai Jonatán a második helyen áll.
Reklám
Keszthely „Seuso-kincsei”
Hamarosan elkészül a Festetics-kastély tükörtermében az a főúri ebédlő, ahol az 1700-as évek végén és az 1800-as évek elején készült aranyozott ezüst tányérok és kelyhek díszítik az asztalt.
Helikopterrel kellett egy súlyos sérültet menteni a Csobáncon

A szép délutáni kirándulásunk szomorú végződéssel. Súlyos bokasérült túrázó légimentése a hegy keleti oldalán az esti órákban. 

Jonatán a második helyen áll a Világkupán
Sok futam volt pénteken Genovában, bár a szél alig volt erősebb, mint eddig. Vadnai Jonatán a második helyen áll.
Négyzetméterenként egymillióért élvezhetjük az örök panorámát
Az elmúlt évekhez képest több mint háromszázezer forinttal emelkedtek az új építésű ingatlanok négyzetméterára a Balaton partján. A korábbi hatszázötvenezer forint helyett már kilencszázötvenezret is elkérnek egy négyzetméterért. Hozzáértők szerint nyárig további drágulásra lehet számítani.
A klímaváltozás is hat a Balaton élővilágára
A nagyvadak túlszaporodásban természetesen az emberi tényező is szerepet játszik.
Királyi kardforgatók, sárkányos lovagok és sólymászok a Balaton várában
Ha szombaton kicsit kiszakadnánk az ünnepi előkészületekből vagy vasárnap a húsvéti lakomát szeretnénk lesétálni, akkor menjünk el Szigligetre, ahol a várban fantasztikus programok várnak bennünket.
Világsztár fellépő Örvényeshegyen
Az Örvényeshegyi Piknik helyszínén most még a madárcsicsergés és a az erdők szépsége nyűgöz le bennünket, de egy hónap múlva három napos összművészeti fesztivál vendégeit várják ide.
Új hajóval a régi néven (Black Jack) a Kékszalagért

Az SL33-ast cserélték a genfi-tavon sikeres Décision 35-ös katamarán flotta egy darabjára.

Új hajóval a régi néven a Kékszalagért

Háromszoros világbajnok, ötszörös olimpikon és olimpiai bronzérmes, a többtestű vitorlások...

Reklám
Kalandra fel

a könnyű, hordozható Suzuki hajómotorokkal!

Húsvét és hosszú hétvége, irány a Balaton!
Itt a húsvét, a hosszú hétvége és a tavaszi szünet, több tucatnyi indok, hogy jókat sportoljunk, kreatívkodjunk, koncertre menjünk – egyedül, barátokkal vagy családdal, mi több tucat programot kínálunk.
Heti programajánlónk – 21.hét / Május 20-26.

A Balaton.hu ajánlja: Május 22-26. (szerda-vasárnap) – Veszprém – A tánc fesztiválja 2019 Május 24-26. (péntek-vasárnap) – Zalacsány – Örvényeshegy Piknik 2019   További programok: Május 24-25. (péntek-szombat) – Balatonkenese – Primavera Balatonman Kenese 2019 Május 24-26. (péntek-vasárnap) – Keszthely – Kukorica Jancsi fesztivál Május 24. (péntek) – Tihany – WOW Hungary – Komp#13: Punnany […]

Heti programajánlónk – 20.hét / Május 13-19.

Május 17-19. (péntek-vasárnap) – Siófok – Strand Szezonnyitó hétvége ingyenes programokkal Május 17-19. (péntek-vasárnap) – Badacsonytomaj – Laposa frissTavasz, Laposa Gasztrobirtok Május 17. (péntek) – Veszprém – Mézga család, zenés vígjáték, Hangvilla Május 17. (péntek) – Veszprém – Európa Kiadó koncert, Expresszó Május 17. (péntek) – Balatonalmádi – Vegán főzőklub, Veganeeta Home Május 18-19. (szombat-vasárnap) […]

Heti programajánlónk – 19.hét / Május 6-12.

Május 06-12. (hétfő-vasárnap) – Veszprém – Gizella napok 2019, mévészeti fesztivál Május 10-12. (péntek-vasárnap) – Balatonfüred – XIII. NN Ultrabalaton Május 10. (péntek) – Szántód – GastroPiknik a Kompon, Balatoni KÖR rendezvénye Május 10. (péntek) – Siófok – Zenélő templomok, Fő utca Május 11-12. (szombat-vasárnap) – Badacsonytomaj – Bortriatlon 2019 – Szürkebarát Túra Május 11-12. […]

Heti programajánlónk – 18.hét / Április 29 – Május 5.

Április 30-Május 4. (kedd-szombat) – Veszprém – Veszprémi Egyetemi Napok 2019, fesztivál Május 01-05. (szerda-vasárnap) – Hévíz – IX. Boldog Békeidők Hévíze jelmezes felvonulás Május 3-5. (péntek-vasárnap) – Balatonfüred – V. Concours d’Elegance, Oldtimer szépségverseny Május 03. (péntek) – Keszthely – Zorán koncert, Festetics-kastély parkja Május 04. (szombat) – Balatonalmádi – Boban Markovic Orkestar, Wesselényi […]

Heti programajánlónk – 17.hét / Április 22-28.

Április 24. (szerda) – Veszprém – Caramel koncert, Veszprémi Petőfi Színház Április 24. (szerda) – Veszprém – Tátrai koncert, Hangvilla Április 26-28. (péntek-vasárnap) – Gyenesdiás – Rügyfakadás – Tavaszünnep 2019 Április 26-28. (péntek-vasárnap) – Balatonfüred – XXVIII. Jókai napok, Jókai Mór emlékház Április 27. (szombat) – Ábrahámhegy – XX. Jubileumi Káli Túra Április 27. (szombat) […]

Heti programajánlónk – 16.hét / Április 15-22.

Április 18. (csütörtök) – Balatonfüred – Szívből szól a dal Kamarás Ivánnal és Falusi Mariann, Anna Grand Hotel Április 18. (csütörtök) – Siófok – Kiss Ádám és Szobácsi Gergő stand-up comedy előadása Április 18. (csütörtök) – Veszprém – Koncz Zsuzsa koncert, Hangvilla Április Április 18-21. (csütörtök-vasárnap) – Szent György-hegy, Hegymagas – Murci nyitóhétvége, az ország […]

Mentők biztosították a nyulak húsvéti összecsapását - videóval
Talán éppen a piros tojásokon vesztek össze, de szerencsére nem történt nagyobb baj. A nyuszik párbaját a mentőszolgálat villogó lámpával, esetkocsival biztosította.
3000 pillepalackból készült tutajjal érkeztek Szegedre a gyergyói tűzoltók

A 8 fős csapat április elsején a Hargita megyei Gyergyóremetéről indult el tutajával, akciójukkal a környezetvédelem fontosságára akarják felhívni a figyelmet.

3 húsvéti finomság, amit magaddal vihetsz a nyaralóba is
Akinek nyaralója van a Balatonnál, egészen biztosan ott tölti a húsvétot is. Olyan recepteket ajánlunk, melyeket még otthon elkészíthetünk, és jól bírják a szállítást is. Így lesz igazán pihenés az ünnep.
Megkezdődik a vitorlásszezon
Téli szárazföldi tárolást követően a hajótulajdonosok már készítik a szezonra a hajóikat. Április közepétől május közepéig folyamatosan kerülnek vízre a kisebb-nagyobb vitorlások a Balatonon. Még több mint 50 vitorlás várakozik a keszthelyi Yacht Kikötő hajóparkolójában. A hajók többségéről már a ponyvák is lekerültek. A vitorláskikötőben napok óta nagy a forgalom, van tennivalójuk a tulajdonosoknak, mielőtt
Kimentették a bajba jutott hajót
Egy gát széléig sodródott egy hajó Észak-Karolinában, ám szerencsére nem történt komolyabb baj. Az egyik észak-karolinai tavon történt esetről a helyi tűzoltók tették közzé egy felvételt, amin az látható, hogy egy hajó a környékre lesújtó viharban elszakad a kikötőből, és egészen a gát széléig sodródik, ahol fennakad. A hajón szerencsére senki sem tartózkodott, a bajbajutott
Drónvideón a gát szélén fennakadt ponton hajó mentése

A vízi járművet a megyei vadvédelem munkatársai mentették meg, egy parton lévő fához rögzített elektromos csörlőt segítségével.

A szélcsenddel küzdenek a világkupán
Szerdán a parti és vízen halasztások miatt az összes hajóosztályt figyelembe véve csak néhány futamot sikerült lebonyolítani Genovában a világkupa-fordulón. Ezek egyikében Érdi Mári volt érdekelt a magyar versenyzők közül. Nagyon gyenge, 3,5 csomós délkeleti szélben rajtolt Érdi Mári aki a mezőny második felében vette az első pályajelet. Helyezésén a következő körben csak néhány helyet
Alig van szél Genova - ban, így verseny is csak mutatóban
Alig van szél Genova - ban, így verseny is csak mutatóban
A séf, akinek a szakálla is füstbe ment már
A gyenesdiási Termelői piac BBQ szentélyét könnyen megtaláljuk, az illatok vezetnek bennünket. Ha a nagy szakállas fickót keressük, őt nem látjuk a pult mögött, szakáll ugyan van, de jóval rövidebb, mert egy sütögetés közben a közelmúltban lepörkölte azt.
Gyönyörű gyep a balatoni nyaralóban? Így csináld!
Ahhoz, hogy csodálatos gyep legyen a nyaralónk kertjében, érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Ezekből szemezgettünk és mutatunk még egyéb tippeket és trükköket a balatoni kertünkhöz.
Két Balaton-felvidéki bor lett az idei Bioborverseny csúcsbora

Idén két ország hét borvidékének 10 pincészete képviseltette magát a hortobágyi Ökotúra vendégházban megrendezett borbírálaton.

Megőrülsz! 24,85 kg-os tőpontyot fogtak az IBCC-n
Szlovák versenyzők fogták ki Balatonmáriafürdőn az ötödik IBCC (International Balaton Carp Cup) idei legnagyobb halát. A szombatig tartó, 140 órás balatoni bojlis verseny jelenleg a világ legnagyobb pontyfogó bajnoksága.
Ne csináljunk Ibizát a Balatonból!
Elveszíthetjük a természetközeli, madárcsicsergéses, virágzó Balatont egy még inkább nyüzsgő, Ibizához hasonló helyért. Kardos Gábor, a Balatoni kör szóvivője komolyan aggódik.
Vadmalacok életéért küzdenek a fonyódi tűz után
Mesterségesen táplálják Fenyvest és Csisztát, a négy-öt hetes vadmalacokat, akiket a múlt héten mentettek ki a fonyódi tűzből.
1133 méter hosszú híd épül Paks és Kalocsa között a Dunán

Az új Duna-híd 2x1 sávos, 90 km/h-s sebességű kapcsolatot fog létesíteni Paks és Kalocsa között. A híd 12 támaszon fog állni.

Rekordokat döntögetnek a budapesti fürdők
Elérte a 3,8 milliárd forintot a budapesti fürdők árbevétele az első negyedévben, amelyekbe összességében majdnem egymillióan váltottak jegyet. Január–márciusban 980 ezer fizető vendég kereste fel a fürdőket, ez 67,5 ezerrel több, mint az ugyancsak rekordokat döntő 2018 első három hónapjában. A látogatók száma egy év alatt 7,4, az értékesítés nettó árbevétele 18,9 százalékkal, 600 millió
Reklám